Inspectoratul Norvegian pentru Muncă a interzis companiei letone de transport Kreiss să mai efectueze operațiuni de cabotaj în Norvegia

Inspectoratul Norvegian pentru Muncă a interzis companiei letone de transport Kreiss să mai efectueze operațiuni de cabotaj în Norvegia. 

Aceasta este o măsură riguroasă, dar, potrivit NLF, companiile de transport din Europa de Est perturbă piața internă cu cabotaj neautorizat.

„Putem confirma că s-a decis oprirea Kreiss de a efectua cabotaj în Norvegia începând cu 20 ianuarie”, a declarat inspectorul șef al Inspectoratului Muncii, Mariann Nordal.

Potrivit NLF, Kreiss a fost în somată de multă vreme pentru salariile șoferilor în cabotaj. Kreiss plătește 24 de coroane norvegiene pe oră, aproximativ 2,40 euro. Cererile de ajustare a salariului în funcție de nivelul salariului minim (în jur de 18 euro pe oră) au fost ignorate.

Kreiss a angajat acum o firmă de avocatură și a refuzat să contacteze inspectoratul. Din acest motiv, Inspectoratul Muncii a decis acum că Kreiss nu va mai avea voie sa efectueze cabotaj în Norvegia.

CEO-ul Kreiss, Andrejs Kuznecovs, spune într-o reacție în mass-media scandinavă că țările aparținând UE sau SEE doresc să protejeze piața internă și, prin urmare, să ridice măsuri protecționiste, cum ar fi salariul minim sau reglementări complicate. Potrivit directorului general, Kreiss efectuează audituri anuale ale activităților sale norvegiene în ceea ce privește salariile angajaților și condițiile de muncă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings