Italia – Confederatiile sindicale vor mai multe controale pentru camioanele straine

Confederațiile sindicale din Italia vor protesta in data de 26.02.2018 în fața sediului Ministerului Transporturilor pentru a cere mai multe controale pentru camioanele străine.

Inspecția Națională a Muncii a controlat anul trecut 6897 de companii din lanțul logistic de aprovizionare, constatând neregularități în 67% din cazuri. Dar, conform Filt Cgil, Cisl Fit și Uiltrasporti, controalele implementate pentru firmele de transport rutier de marfă sunt încă puține în comparație cu numărul de vehicule care circulă, în special a celor cu numere de înmatriculare străine. „De ceva timp denunțăm încălcările legislației privind orele de lucru și perioadele de conducere și de odihnă cu impact periculos asupra siguranței șoferilor, cat și a celorlati participanti in trafic,“ scriu sindicatele din Italia într-o declarație comună.

Secretarul național al Filt Cgil, Giulia Ghid, explică faptul că sindicatele au cerut „să deschidă o dezbatere reală cu partenerii sociali, pe problemele raportului de muncă, pentru a spori controalele, sa aplice sancțiuni adecvate împotriva comportamentelor ilegal și evaziv al angajaților și pentru a asigura condiții economice și egale pentru activitățile desfășurate în aceeași țară pentru a contracara dumpingul și concurența neloială.”

SURSAL: TRANSPORTO EUROPA
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings