Iveco și Nikola deschid producția de camioane electrice în Ulm

Pe termen mediu, acolo vor fi produse până la 3.000 de camioane pe an. Inițial, modelul Nikola Tre este un produs destinat pietei din SUA.

Producătorul de vehicule comerciale Iveco a deschis o hală de producție pentru camioane cu motor electric în Ulm. Împreună cu start-up-ul american de mașini electrice Nikolacompania ar dori să producă până la 3.000 de camioane pe an pe termen mediu, așa cum a declarat șeful Iveco Gerrit Marx la Ulm.

Producția camioanelor electrice este programată să înceapă la sfârșitul acestui an. Inițial, însă, modelul Nikola Tre este un produs de export. Întrucât nu îndeplinește încă cerințele UE datorită lungimii, camioanele fabricate în Ulm vor fi exportate inițial în SUA. Iveco livrează 25 de camioane electrice în portul Hamburg pentru un proiect pilot. În aproximativ un an, camioanele care îndeplinesc standardele europene ar trebui construite și la Ulm, așa cum a spus Marx.

Un camion cu pile de combustie urmează să fie adăugat și din 2023

Pe lângă camionul electric, cele două companii au prezentat un camion alimentat cu pile de combustie. Acest lucru ar trebui fabricat și în Ulm de la sfârșitul anului 2023. Se bazează pe aceeași structură de bază ca omologul său electric.

Compania Iveco Magirus din Ulm face parte din grupul industrial olandez-britanic CNH Industrial. Grupul a înființat o societate mixtă cu concurentul Tesla Nikola pentru a produce camioane cu motor alternativ. 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings