Livrări curate cu hibrid plug-in Scania L 320

Grupul suedez de transport, LBC Frakt AB, dorește să investească într-un camion hibrid de distribuție plug-in, un Scania L 320 pentru livrări curate și ușoare în oraș. 

Camionul hibrid funcționează cu electricitate generată de instalația solară a companiei situată pe acoperișul terminalului de marfă. Rezervorul este alimentat cu HVO, o motorină organică tratată cu hidrogen, pentru a reduce emisiile de CO 2 până la 90%. Noul camion va transporta în principal băuturi și alte mărfuri către magazine și restaurante în orașul Karlstad și în jurul acestuia.

„Credem că transportul greu se îndreaptă spre electrificare, dar vrem să facem partea noastră și să acționăm aici și acum. Am început deja cu combustibil fără fosili, cum ar fi etanolul și HVO în vehiculele noastre, încercând să trecem la electrificare. Planificăm achizitionarea unui camion complet electric în acest an. ”

Henrik Cassåsen conduce acest camion: „În modul de acționare electrică, camionul este foarte, foarte silențios. Întrucât nu există prea mult zgomot în jur, cu doar o bifare a indicatorului de direcție și un zgomot slab din afară, devii mult mai liniștit ca persoană și nu te stresezi atât de mult, ca să spun simplu. „

Municipalitățile locale sunt de acord că acest lucru creează un câștig pentru toate părțile interesate, în special pentru cetățenii orașului:

„Da, mai întâi reducem emisiile, ceea ce ne oferă o calitate mai bună a aerului în oraș – am mai avut câteva probleme cu poluarea aerului în Karlstad – așa că este cu adevărat pozitiv”, spune Henrik Lander, Chairman of the Technical & Real estate board. „În al doilea rând, obținem un nivel de zgomot mai scăzut, ceea ce este, de asemenea, pozitiv, astfel încât vom obține un oraș mai silentios, care este mai frumos de vizitat. Dă un efect dublu. ”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings