Mai mulți români caută vehicule comerciale online: aproape de două ori mai mulți vizitatori pentru platforma Tradus

Tradus.com, platformă globală online pentru vehicule comerciale rulate, beneficiază de tendința puternică de creștere a mediului online și raportează aproape de două ori mai mulți vizitatori din România, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Aproximativ 720.000 de vizitatori unici din România au generat 12,8 milioane de afișări ale paginilor de pe tradus.com între lunile ianuarie și august ale acestui an. Creșterea a fost puternică și pe plan internațional: aproape de două ori și jumătate mai mulți utilizatori au vizitat platforma, în comparație cu anul trecut.

România, o piață importantă pentru cumpărătorii de camioane second hand și utilaje grele listate pe platforma Tradus, a avut una dintre cele mai spectaculoase creșteri: „Cu 2,7 milioane de vizite pe site în ultimele 12 luni, România este numărul unu în Europa în ceea ce privește vizitele pe platforma noastră. Acest interes puternic pentru camioane, utilaje de construcții sau tractoare arată că, pe plan local, industria agricolă, cea a construcțiilor și transporturile sunt robuste. De asemenea, putem vedea cum criza nu numai că a accelerat procesul de digitalizare în aceste industrii, ci a ajutat oamenii să găsească alternative mai sigure și mai eficiente la activitățile offline. Suntem bucuroși să fim la dispoziția celor care au nevoie de astfel de servicii în această perioadă neobișnuită”, spune Nadja Sörgel, Director General al Tradus.

Cumpărătorii români provin din sectorul transporturilor

 În general, vizitatorii din România sunt interesați în principal de achiziția vehiculelor comerciale. Majoritatea utilizatorilor de pe plan local caută utilaje din industria transporturilor (55% din cerere), în timp ce echipamentele pentru sectorul construcțiilor sunt pe locul doi în topul celor mai solicitate echipamente din România (31% din cerere), iar agricultura este pe locul trei (13% cerere). Deși sectorul agricol reprezintă în prezent doar o mică parte a cererii, acesta a cunoscut o creștere puternică în acest an și Nadja Sörgel îl consideră un sector cu potențial ridicat pentru Tradus în România.

Sectorul construcțiilor și sectorul agricol, populare în rândul vânzătorilor în România

Deși transportul conduce în topul celor interesați de achiziție, în rândul vânzătorilor înregistrați în România, 36% provin din sectorul construcțiilor, în timp ce 34% provin din sectorul agricol. În domeniul transportului sunt înregistrați 24% dintre vânzătorii de pe plan local.

Cu 5,4 milioane de utilizatori în întreaga lume, Tradus este în prezent una dintre cele mai mari platforme online de vehicule comerciale.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings