MAN și ABB E-mobility anunță cooperarea în cercetarea și dezvoltarea sistemului de încărcare Megawatt (MCS)

MAN Truck & Bus și ABB E-mobility au semnat un acord de cooperare exclusivă. Scopul parteneriatului strategic este de a lucra și mai strâns împreună, în special în domeniul dezvoltării.

Thomas Nickels, Senior Vice President Engineering la MAN, „Cooperarea în domeniul cercetării și dezvoltării este destul de rară în industria noastră. Împreună cu ABB E-mobility, ne străduim să avem un parteneriat transparent. Începem deja cu dezvoltarea de produse și standarde și ne concentrăm pe cerințele speciale ale industriei vehiculelor comerciale.”

Importanța cooperării intersectoriale pentru întregul sector este deosebit de evidentă pentru sistemul de încărcare cu megawați (MCS), a continuat Nickels: „La MCS, lucrăm cu jucători din întregul sector pentru a permite capacități de încărcare în intervalul de megawați în viitor și astfel, transportul de mărfuri grele și de pasageri pe distanțe lungi sa fie mai durabil și economic. Prin cooperarea cu ABB E-mobility, putem face față provocărilor noii tehnologii într-un stadiu incipient și putem promova standardizarea mai rapid.”

Aceste provocări includ standardul de comunicare ISO15118-20 și noi modalități de transmitere a semnalelor. Baza încărcării în megawați este comunicația Ethernet, care este folosită pentru prima dată în electromobilitate. Testele timpurii de software și interoperabilitate cu vehicule și stații de încărcare ar trebui să ajute la stabilirea cât mai rapidă a produselor fiabile într-un mediu de piață în curs de dezvoltare. Acesta este motivul pentru care cooperarea, care este programată inițial să dureze trei ani, se concentrează încă de la început pe experiența clienților, pe lângă dezvoltarea internă și dezvoltarea ulterioară a stațiilor de încărcare, vehiculelor și software-ului.

„Performanță ridicată de încărcare, tehnologie fiabilă și încrederea clienților – acestea sunt premisele pentru succesul electromobilității în transportul de mărfuri grele și pe distanțe lungi de călători. Lucrând împreună cu MAN încă din faza inițială a produsului, putem răspunde și mai bine nevoilor. de clienții noștri. Până în 2025, dorim să aducem pe piață un produs care să îndeplinească cerințele logisticii”, spune Floris van de Klashorst, Senior Vice President Products & Hardware Platforms la ABB E-mobility.

„Piața are nevoie de un ecosistem care să se interconecteze și să funcționeze în mod fiabil. De aceea dorim să dezvoltăm împreună un concept pentru interacțiunea MCS și CCS care să abordeze probleme precum spațiul, alimentarea cu energie și extinderea rețelei. Expertiza vastă a MAN ne ajută să dezvoltăm clienți- soluții orientate – atât pentru utilizarea în depou cât și pe pistă”, spune van de Klashorst, oferind o perspectivă asupra proiectelor viitoare.

Cooperarea nu se limitează doar la logistică: „MCS va fi folosit în viitor și în sectorul călătoriilor, de exemplu pentru autocaravane și autocare. Acest lucru va aduce provocări suplimentare și o schimbare în comportamentul utilizatorilor”, continuă șeful de dezvoltare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings