MAN și CNL aduc camioane electrice pe șosele

La sfârșitul anului 2017, MAN pune la dispoziție companiilor partenere CNL autovehicule de probă, pentru teste preliminare în activitatea practică.  

CNL și-a propus ca începând cu anul 2020 să crească numărul de autovehicule electrice din transportul interurban de distribuție,  pentru a contribui activ la reducerea emisiilor poluante din orașe.  

Prin semnarea parteneriatului de dezvoltare, MAN și CNL dau startul pentru introducerea transmisiilor electrice în transportul de distribuție de tonaj mediu și mare, cu masă maximă autorizată de la 12 până la 26 tone. Scrisoarea de intenție dintre firmele partenere CNL și MAN Truck & Bus a fost semnată la punctul de producție MAN din Steyr, locația în care producătorul din München își are liniile de producție pentru modelele MAN TGL și MAN TGM.  La sfârșitul anului 2018 este planificată lansarea în producție a versiunilor electrice din gama MAN TGM. „Ca urmare a faptului că și Truck Modification Center își are sediul aici, punctul de lucru Steyr se dovedește a fi predestinat producției primelor noastre camioane electrice. Partenerii CNL vor testa aceste autovehicule în exploatarea zilnică“, subliniază Joachim Drees, Președintele Consiliului de Administrație la  MAN Truck & Bus, importanța fabricii MAN din Steyr pentru parteneriatul cu CNL.

În Consiliul pentru Logistică Sustenabilă (CNL) s-au reunit cincisprezece din cele mai mari companii din sectoarele comerț, servicii logistică și producție, pentru a stabili pașii comuni în domeniul logisticii pe termen lung.

Consiliul pentru Logistică Sustenabilă (CNL) este ancorat în Centrul pentru schimbări globale și sustenabilitate de la Universitatea pentru cultura solului din Viena.

„Logistică urbană fără CO2 este un pas semnificativ către combaterea poluării aerului orașelor și către alterarea climei” spune vicepreședintele BOKU Josef Glößl. „Ne bucurăm că la Universitatea pentru cultura solului din Viena putem pune o primă piatră de hotar în această direcție: cu CNL și MAN s-au reunit aici parteneri competenți, care să creeze pozitiv viitorul în oraș.“

„Pentru a atinge obiectivul climatic parizian este nevoie de pionieri care să gândească anticipativ și să fie pregătiți să aducă o contribuție. Cu această colaborare se naște șansa de a obține rapid succes – de care avem urgentă nevoie, pentru a menține încălzirea globală sub 2 grade“, explică cercetătoarea în materie de climă, profesor universitar Helga Kromp-Kolb.

„Parteneriatul cu CNL oferă MAN ocazia ideală de a dezvolta această tehnologie nouă până la maturitatea de serie și de a orienta noul nostru portofoliu de produs la cerințele clientului, având la bază experiența în practică a membrilor consorțiului“, adaugă Dr. Carsten Intra, responsabil pentru cercetare și dezvoltare, precum și pentru producție și logistică în conducerea MAN. Sunt planificate șasiuri MAN TGM 6×2 cu dube frigorifice, containere mobile și structuri pentru transport lichide. Din volumul de testare face parte și o combinație de autotractoare.

În faza experimentală, pe lângă testele din practică, se va avea în atenție și dezvoltarea ofertei de service specifice camioanelor electrice. Aceasta cuprinde nu numai serviciile standard din ateliere. „eMobility înseamnă focusare mai mare pe consilierea optimă pe latura operațională, pentru a pune la dispoziția clientului mijlocul de transport adecvat specificului activității sale de transport. În calitate de producător, vom intra mult mai puternic în analiza cerințelor clientului.“ Dr. Carsten Intra atribuie astfel producătorului un rol mult mai amplu de consiliere în viitor.

„MAN urmărește o hartă clară în sectorul mobilității electrice – si anume pentru camioane și autobuze. Primul camion electric vă este prezentat astăzi aici, iar la finalul anului îl veți putea vedea în circulație. La sfârșitul anului 2019 vom lansa în producția de serie un autobuz urban complet electric, iar la începând cu 2021 va începe producția de serie pentru camionul electric.  Vom utiliza un ansamblu modular de componente de transmisie, pe care îl vom putea folosi flexibil pentru diferite aplicații“, explică Joachim Drees abordarea MAN pe termen lung pentru transmisia electrică.

Teste eTruck la nouă companii partenere CNL

Din noiembrie 2017, autovehiculele de test vor intra în utilizare la cei nouă parteneri CNL: Gebrüder Weiss, Hofer, Magna Steyr, METRO, Quehenberger, REWE, Schachinger, SPAR și Stiegl.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings