Mercedes-Benz este primul care încarcă cu 1 MW camioanele electrice

Dezvoltatorii de la Mercedes-Benz Trucks au încărcat pentru prima dată cu succes un prototip al eActros 600, care a fost introdus anul trecut, la o stație de încărcare cu o putere de un megawatt în dezvoltarea proprie a companiei și centru de testare din Wörth am Rhein. Mercedes-Benz Trucks a fost implicat intens în dezvoltarea noului standard de încărcare MCS la nivel de industrie.

Capacitatea mare a bateriei, de peste 600 de kilowați-oră – de unde denumirea de tip 600 -, precum și o nouă punte electrică, deosebit de eficientă, dezvoltată intern, permit lui eActros 600 să aibă o autonomie de 500 de kilometri fără încărcare intermediară. Camionul electric va putea parcurge cu bine peste 1.000 de kilometri pe zi. Încărcarea intermitentă în timpul pauzelor impuse legal șoferului – chiar și fără încărcare în megawați – face acest lucru posibil.

Aproximativ 60% din călătoriile pe distanțe lungi ale clienților Mercedes-Benz Trucks din Europa sunt oricum mai scurte de 500 de kilometri, așa că o infrastructură de încărcare la depozit și la punctele de încărcare și descărcare este suficientă pentru aceste cazuri. Pentru toate celelalte aplicații, dezvoltarea continuă a unei infrastructuri publice de încărcare este o condiție prealabilă esențială pentru a face camionul electric pe deplin utilizabil pentru transportul paneuropean pe distanțe lungi. Încărcarea cu megawați are un potențial mare, mai ales pentru aplicații atât de solicitante.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings