Mercedes-Benz Urban eTruck va ajunge la clienti anul acesta

Mercedes-Benz Urban eTruck este primul camion 100% electric produs de Daimler Trucks ce se va livra intr-o serie limitata clientilor anul acesta.

etruck-50-w680xh0

”Reactia clientilor dupa aceasta lansare a fost uimitoare. In prezent discutam cu aproximativ 20 de clienti potentiali din sectoarele de logistica, alimentar si colectarea deseurilor. Cu aceasta serie mica facem un pas rapid catre productia de serie, care dorim sa inceapa pana in 2020”, a declarat Stefan Buchner, șeful Mercedes-Benz Trucks.

Urban eTruck se bazeaza pe tehnologia folosita la autobuzul hibrid Mercedes-Benz Citaro. Puntea spate este derivata din cea a autobuzului hibrid, iar cele doua motoare electrice livreaza 339 CP si un cuplu de 1000 Nm. Motoarele sunt alimentate de trei module de baterii litiu-ion ce asigura o autonomie de 200 km.

Ca si in cazul altor camioane concept si Mercedes-Benz Urban eTruck beneficiaza de cele mai noi tehnologii existente pe piata.

etruck-38-w680xh0

Interiorul cabinei este unul futurist, in special instrumentele de bord ce sunt acum afisate pe un display revolutionar de 12,3 inch. Acest display inovativ ii furnizeaza soferului toate informatiile necesare, de la harti tridimensionale pana la nivelul de incarcare al acumulatorilor.

Modelul Urban eTruck are o masa maxima admisa de 25 de tone și o autonomie de până la 200 km, primele vehicule vor fi livrate clientilor in acest an, iar productia de serie va incepe pana in 2020.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings