Modificari privind tarifele aplicate la taxa de drum din Slovenia

Incepand cu 1 Septembrie 2020, se modifica tarifele aplicate la taxa de drum din Slovenia pentru vehiculele de peste 3,5 tone.

Astfel, taxa de drum se va achita diferentiat pentru vehiculele cu 2 axe si 3 axe, care pana acum erau incluse in aceeasi categorie de tarife.

Vehiculele cu 2 axe vor plati un tarif mai mic cu 10% in reteaua de autostrazi si drumuri express din Slovenia, in comparatie cu vehiculele cu trei axe.

De asemenea, vehiculele cu doua axe vor plati o taxa cu 10% mai mica si in tunelul Karavanke, adica 4,22 euro fata de 5.72 euro in prezent.

Va reamintim ca pentru a achita corect taxa de drum din Slovenia, soferii trebuie sa declare clasa de emisie la orice punct DarsGo, iar dupa achizitionarea aparatului, acestia trebuie sa seteze corect numarul de axe. Inregistrarea in sistem se face pe 2 axe, iar in cazul in care se circula cu semiremorca, setarea este de 4+.

Vehiculele cu combustibil alternativ (pe gaz sau electrice) vor plati doar 60% din valoarea taxei de drum la fel ca vehiculele din clasa de emisii EURO EEV si EURO VI, dar doar dupa inregistrarea in sistemul DarsGo.

Pentru vehiculele cu masa maxima autorizata mai mica de 3500 kg sau care folosesc vignete nu exista modificari.

Informatiile oficiale le gasiti pe site-ul oficial DARS.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings