Nikola One – precomenzi de 2,3 miliarde dolari in prima luna

Cu o luna in urma am anuntat dezvoltarea de catre Nikola Motor Company a camionului futurist Nikola One, un prototip ce se putea rezerva cu un avans de 1.500 de dolari.

In cadrul unei conferinte de presa, proprietarul companiei Trevor Milton a anuntat ca in prima luna s-au facut rezervari de 7.000 camioane Nikola One, fapt ce a generat incasari de 2,3 miliarde dolari.

Acest camion ce se va lansa in 2 decembrie 2016, poate fi achizitionat cu suma de 375.000 de dolari sau in leasing. Pentru leasing clientii, in functie de dotarile alese, pot plati 4.000 sau 5.000 de dolari pe luna. De mentionat ca fiecare camion achizitionat va avea din partea companiei Nikola Motor combustibil gratuit pentru 1 milion de mile.

Trevor Milton, CEO-ul companiei a declarat ca “tehnologia noastra este cu 10-15 ani in fata oricarui producator de echipamente existent in acest moment pe piata, in ceea ce priveste consumul si mai ales a emisiilor ce in cazul nostru tind spre zero. Este incredibil ca inainte de debutul oficial din decembrie sa avem deja 7.000 de unitati rezervate ce au generat peste 2,3 miliarde de dolari.”

Nikola One, descriere pe scurt

Camionul, numit Nikola One, a fost dezvoltat in secret de catre compania americana Nikola Motor Company, in ultimii trei ani. Acesta dispune de un rezervor CNG de 570 de litri, ce alimenteaza un generator cu turbina. Acest generator incarca la randul lui un set de acumulatori ce produc 320-kilowati-ora si propulseaza cele 6 moatoare electrice, cate unul pentru fiecare roata. Cele 6 moatoare dezvolta 2000 CP la un cuplu de 3.700 Nm. Ca si in cazul altor vehicule hibride, dispune de un sistem de recuperare a energiei la franare. Si cu ajutorul acestui sistem producatorul sustine ca acest vehicul va avea o autonomie de aproximativ 800 – 1200 mile (1300 – 1900 Km).
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings