Noile DAF XF si CF au castigat „International Truck of The Year 2018”

Noua gamă de camioane DAF  XF/CF a fost votată pentru 2018, de către un juriu format din 23 de editori de vehicule comerciale și jurnaliști de rang înalt, reprezentând 23 de reviste mari de camioane din întreaga Europă.

International Truck of The Year 2018 - award ceremony

Prestigiosul premiu a fost înmânat Preston Feight, președinte al DAF Trucks, în ziua presei la evenimentul Salutrans Vehicle Commercial în Lyon, Franța.

Cu un scor câștigător de 104 de voturi, într-o competiție foarte strânsă, noua gamă olandeză de camioane grele a luptat împotriva provocării puternice reprezentate de modelul Stralis NP cu motor de 460 CP pe gaz comprimat al Iveco, care a fost al doilea, iar modelul Scania XT a terminat pe locul al treilea.

În conformitate cu regulile “International Truck of the Year” (ITOY), premiul anual este prezentat vehiculului sau modelului individual introdus pe piață în ultimele 12 luni, care a contribuit cel mai mult la eficiența transportului rutier, pe baza mai multor criterii importante care includ inovația tehnologică, confortul șoferului, siguranța rutieră, manevrabilitatea, economia de combustibil, amprenta de mediu și costul total al proprietății (TCO).

Noile transmisii XF/CF inovatoare, bazate pe șase motoare optimizate în linie MX-11 și MX-13, bine integrat cu cea mai recentă cutie de viteze automată cu 12 trepte ZF Traxon și cu axele spate noile DAF au o manevrabilitate îmbunătățită, eficiență sporită a consumului de combustibil și caracteristici de schimbare rapidă a treptelor de viteze.

Membrii juriului “Truck of the Year” au apreciat noile caracteristici de eficiență energetică ale XF / CF, care includ o combustie îmbunătățită, o reducere a pierderilor interne prin frecare, auxiliare inteligente, integrarea componentelor de transmisie, strategii diferite de schimbare a vitezelor, funcții predictive care rulează pe o nouă arhitectură electronică, precum și reduceri de greutate la unele componente cum ar fi sistemul compact după tratare.

În special, în timpul unui test extins recent în Belgia și Olanda, membrii juriului IToY au apreciat caracteristicile avansate ale celor mai recente transmisii XF / CF, care permit o economie de combustibil mai lungă în modul „ecologic”, datorită integrării sporite a motorului și a cutiei de viteze automate echipate cu cea mai recentă funcție de predicție a vitezei bazată pe GPS.

Rezumând votul juriului, președintele “International Truck of the Year” Gianenrico Griffini, a comentat: „Odată cu introducerea seriei XF / CF, DAF a livrat o gamă de camioane grele, ce stabilește noi standarde în ceea ce privește eficiența energetică a motorului și performanța generală „.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings