Nokian Tyres susține evenimentul Scania Driver Competitions

Siguranța, durabilitatea și utilizarea unei cantități cât mai mici de carburant în timpul transporturilor rutiere se datorează în mare măsură unui factor esențial – abilitățile șoferului. Cu scopul de a-i aduce în față pe profesioniștii care își petrec cea mai mare parte din viață pe drumuri, Scania organizează cea mai mare competiție auto din lume – Scania Driver Competitions – o serie de provocări care adună peste 350.000 de șoferi profesioniști cărora le sunt testate competențele auto. Producătorul Nokian Tyres asigură echiparea tuturor camioanelor folosite în cadrul acestei competiții finlandeze cu anvelope de top.

Când vine vorba despre siguranță, șoferii profesioniști au o mare responsabilitate. Ei conduc camioane de dimensiuni mari, indiferent de condițiile meteo sau de cât de aglomerate sunt drumurile. Date fiind aceste condiții și situații aflate într-o permanentă schimbare, abilitățile auto ale șoferilor rămân factorul decisiv al siguranței din trafic. Câștigătorul acestui concurs trebuie să dea dovadă de curaj, determinare și de cele mai bune abilități auto din categoria noii generații de șoferi.

Scania Driver Competitions este un eveniment european, cu runde locale de calificare, o Finală Națională și o Finală Europeană. În Finlanda, evenimentele de calificare locală sunt organizate primăvara, la Hämeenlinna, Jyväskylä și Oulu. Finala Națională din Finlanda are loc în Helsinki în perioada 10-11 mai, în colaborare cu expoziția Transport-Logistică.

 Calificările includ teste auto, printre care se numără conducerea sigură și economică și abilitățile de prim ajutor. De asemenea, printre probe se numără și Water Challenge, care constă în manevrarea camionului fără a împrăștia rezervorul de apă atașat. Knock the King testează capacitatea șoferului de a manevra relaxat vehiculul în spații strâmte, iar Boardwalk testează modul în care șoferul poate estima spațiul ocupat de vehicul atunci când îl manevrează cu spatele.

Descarca GRATUIT aplicatia e-camion.ro

Camioanele folosite în calificările finlandeze sunt echipate cu anvelope Nokian Tyres. Pneurile selectate pentru puntea directoare – Nokian Hakkapeliitta Truck F2 – fac parte din categoria produselor de vârf pentru perioada de iarnă, special concepute pentru camioane și autobuze. Pneurile punte motoare sunt Nokian Hakkapeliitta Truck E, un alt produs de vârf al portofoliului pentru drumuri înzăpezite, iar remorcile sunt echipate cu anvelope Nokian E-Truck Trailer.

„Producătorul de anvelope Nokian Tyres s-a concentrat decenii întregi pentru a îmbunătăți siguranța, pentru a crește durabilitatea și pentru a spori economia de combustibil în timpul conducerii profesionale prin dezvoltarea unor anvelope cu o mai bună aderență și manevrabilitate, prin perfecționarea proceselor de producție cu emisii scăzute și prin scăderea rezistenței la rulare”, spune Teppo Siltanen, Product Manager Nokian Tyres. „Este important de menționat că toate tehnologiile din lume nu pot înlocui un șofer atent și calificat. Scania Drivers Competitions pune accentul acolo unde ar trebui să fie mereu în trafic – pe omul din spatele volanului.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings