Noua soluție de siguranță de la Volvo Trucks îi ajută pe șoferi să păstreze distanța

Volvo Trucks a introdus o nouă funcție de siguranță, Distance Alert, care facilitează șoferilor de camioane să păstreze o distanță mai sigură față de vehiculul din față și să evite situațiile critice. Accidentele în care un vehicul se desfășoară în spatele altui vehicul reprezintă în prezent aproximativ 20% din toate coliziunile grave care implică camioane.

„Deseori accidentele de acest fel sunt cauzate de lipsa de atenție și de distanța prea scurtă față de vehiculul din față. Alerta de distanță avertizează șoferii cu o lumină roșie pe parbriz imediat ce camionul se apropie prea mult de vehiculul din față și, în majoritatea cazurilor, se poate preveni o coliziune „, spune Carl Johan Almqvist, Director pentru siguranța traficului și a produselor de la Volvo Trucks. 

Alerta de distanță face parte din cea mai recentă versiune a sistemului de asistență pentru condus Volvo Trucks, avertizare în caz de coliziune cu frână de urgență , care este conceput pentru a ajuta șoferii să prevină accidentele în mai multe etape. Dacă alerta de distanță nu are efectul dorit, pentru a avertiza conducătorul auto se utilizează o lumină intermitentă și o alarmă sonoră. În cele din urmă, frâna de siguranță avansată este activată. Toate astea se întâmplă în doar câteva secunde.

Noua funcție este destinată utilizării pe drumurile principale din afara orașelor și este activată la viteze mai mari de 60 km / h, cu excepția cazului în care se utilizează sistemul adaptiv de control al vitezei de croazieră. În același mod ca și celelalte funcții ale sistemului de avertizare în caz de coliziune, alerta de distanță utilizează o combinație de tehnologii, o cameră și radar pentru a calcula distanța și a identifica obiectele de pe șosea. 

„Prin îmbunătățirea continuă a sistemelor de siguranță activă în camioanele noastre, oferim șoferilor modalități mai bune de reducere a riscurilor pe care aceștia și ceilalți utilizatori ai drumului sunt expuși. Alerta de distanță este unul dintre exemplele modului în care tehnologia poate contribui la îmbunătățirea performanței șoferilor. „


„Pentru companiile de transport, investiția în siguranță are sens nu numai pentru a proteja oamenii, ci și pentru a economisi bani. Costurile reduse de asigurare și de reparații sunt câteva dintre argumente. În plus, un stil sigur de conducere este, în general, eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. De combinația de șoferi bine pregătiți, de siguranță și de camioane mai sigure beneficiază toată lumea „, spune Carl Johan Almqvist. 

Precizari:

  • Funcția Alerta de distanță este disponibilă la Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM și Volvo FMX fabricate începând cu săptămâna 23, 2018. De asemenea, camioanele trebuie echipate cu sistem de avertizare de coliziune Volvo Trucks. 
  • Alerta la distanță este proiectată pentru a facilita șoferilor de camioane o distanță mai sigură față de vehiculul din față.
  • Dacă se detectează că vehiculele sunt mai apropiate decât intervalul de timp selectat de 1,5 până la 3,5 secunde, apare o lumină roșie în parbriz. Dacă șoferul nu încetinește, sistemul de avertizare a coliziunii este activat și emite semnale sonore și vizuale cu o intensitate crescândă. După aceasta, se aplică frâna de siguranță avansată.
  • Avertizarea de coliziune Volvo Trucks cu sistemul de frânare de urgență este disponibilă în modelele Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE și Volvo FL.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings