Noul Actros, cel mai modern camion din lume cu peste 60 de noi caracteristici

În 2014, ideea unui camion automatizat sa născut cu Mercedes-Benz Future Truck 2025. Noul Mercedes-Benz Actros, este primul camion de serie din lume ce ofera un sistem de asistență pentru conducere semi-automată (Nivelul 2) : Active Drive Assist . Acest lucru îi ajută în special pe șoferii ce ruleaza pe căi rutiere monotone, pe distanțe lungi și pe drumuri obositoare. Active Drive Assist nu numai că poate să accelereze și să se oprească autonom, dar poate, de asemenea, să păstreze vehiculul pe drumul cel bun și să negocieze curbele la viteze mari dar și la viteze mici.

La exterior, pentru prima dată oglinzile exterioare – așa-numitele „urechi de elefant” – au fost eliminate. În schimb, noul Actros este echipat cu standardul MirrorCam. Acest lucru economisește combustibil, deoarece rezistența la aer este mult mai scăzută decât în cazul oglinzilor convenționale. Vizibilitatea este, de asemenea, îmbunătățită pentru șofer. Cum  funcționează sistemul MirrorCam: are două afișaje în interior ce arată conducătorului auto exact ceea ce transmit camerele montate pe cabină. De asemenea șoferul poate vedea și mai mult: liniile de ghidare digitală oferă o orientare suplimentară în diferite situații de conducere.

La interior, bordul din noul Actros constă în principal în două ecrane tactile. Vechile comutatoare, butoane și taste nu se mai regasesc pe noul Actros. Toate funcțiile pot fi controlate prin afișaje – intuitiv, ca pe un smartphone. Deși numărul de funcții și dispozitive din cabină este în continuă creștere, controlul acestora a fost fundamental simplificat.

Noul Actros consumă cu până la trei procente mai puțina motorină în operațiuni pe distanțe lungi și până la cinci procente mai puțina combustibil pe rute interurbane, comparativ cu predecesorul său. Acest lucru este parțial posibil deoarece procesează hărți digitale de înaltă rezoluție. Asta înseamnă că sistemul de control al vitezei de tracțiune Predictive Powertrain (PPC) poate funcționa, de asemenea, pe drumurile inter-orășenești și poate lua în considerare sensurile giratorii.

Pentru anumite sarcini logistice, în primul rând pentru operațiunile de distribuție grea, noul Actros este disponibil și cu unitatea de alimentare cu gaz.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings