Noul Volvo FM de la Volvo Trucks a câștigat premiul Red Dot Award 2021

Noul Volvo FM de la Volvo Trucks a câștigat premiul Red Dot Award 2021 în categoria Product Design pentru vehicule comerciale. Noul Volvo FM a fost proiectat pe baza unui principiu fără compromis: să fie instrumentul optim de lucru pentru o gamă largă de aplicații de transport, șoferul aflându-se întotdeauna în prim plan.

Distincția „Red Dot” și-a căpătat renumele internațional ca unul dintre cele mai râvnite simboluri pentru designul de calitate. Acordarea acestui premiu a început la Design Zentrum Nordrhein Westfalen în Essen, Germania, în 1955. Astăzi, juriul Red Dot cuprinde 50 de experți internaționali.

Dezvoltarea noului Volvo FM a urmat unor evaluări extensive și unor interviuri cu clienții care au confirmat importanța contribuției șoferului la profitabilitatea și imaginea companiilor. Astfel, echipa de design și-a propus proiectarea celui mai bun birou mobil din industrie, rezultând într-un camion versatil, spațios, agil și, ceea ce este mai important, sigur și confortabil, pentru toți șoferii.

Trofeul Red Dot este o mare recunoaștere pentru munca creativă a echipei de design Volvo Trucks. Premiul subliniază un Volvo FM echilibrat, care crează valoare pentru afacerile clienților. Prin modul in care a fost creat designul pentru Exterior, Interior și pentru Experiența Utilizatorului, îmbunătățim viața de zi cu zi a șoferilor noștri și menținem societatea în mișcare,” spune Carin Larsson, Volvo Trucks Chief Designer UX..

Noul Volvo FM oferă numeroase inovații combinate pentru a oferi un grad mai înalt de confort, siguranță și productivitate. Exemplele includ noua cabină spațioasă și vizibilitatea îmbunătățită prin utilizarea unei linii mai joase a ușii, precum și a noilor oglinzi retrovizoare și a unei camere opționale pe partea pasagerului, care oferă o vizibilitate suplimentară a lateralei camionului. Volvo FM poate fi, de asemenea, personalizat pentru a permite reduceri semnificative ale consumului de combustibil și ale emisiilor de CO2.

Interiorul este marcat de un nou bord și de un nou panou dinamic de instrumente de 12 inch, de înaltă rezoluție. Interfața prietenoasă cu utilizatorul este proiectată pentru a simplifica interacțiunile șoferului și pentru a minimiza distragerile în accesarea unor informații critice, fiind pregătită, de asemenea, pentru actualizări ulterioare și servicii conexe.

Designul exterior al noului Volvo FM îi subliniază versatilitatea pentru diferite aplicații. Cabina are o nouă formă aerodinamică, marcată de linii curate, distinctive. Farurile în formă de V pot fi recunoscute pe loc, iar designul robust al grilei față îi oferă vehiculului un aspect îndrăzneț și plin de încredere.

Noul Volvo FM a fost lansat în 2020, împreună cu Volvo FH, Volvo FH16 și Volvo FMX. Toate cele patru camioane de categorie grea sunt în producție de serie din martie 2021.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings