Portalul IMI pentru cererile de detașare va fi disponibil de vineri, 21 ianuarie

Din 2 februarie 2022, se vor aplica noi reguli pentru detașarea șoferilor în străinătate. Companiile care detașează șoferi trebuie să depună o declarație de detașare prin portalul IMI începând cu 2 februarie. Portalul IMI va fi disponibil începând de vineri, 21 ianuarie și va fi posibil să vă conectați la el. Pentru aceasta este necesară o autentificare UE.

Solicitanții au timp până la 2 februarie să depună declarațiile de detașare. Si după aceea este posibil, dar legislația va intra în vigoare pe 2 februarie și din acel moment vi se poate cere o declarație de detașare.

Vă rugăm să rețineți că notificările de afișare pentru schemele de salariu minim pe care le-ați făcut anterior în sistemele naționale, nu mai sunt necesare din 2 februarie, dar nici nu mai sunt valabile. Aceste detașări vor trebui, de asemenea, înregistrate în IMI.

Vă rugăm să rețineți: pentru a vă conecta la portalul IMI de vineri, aveți nevoie de un cont. Vă recomandăm să solicitați acest lucru cat mai repede. Acest lucru poate dura câteva zile. Va puteți deschide un cont nou accesand această pagină.

Pentru a putea depune ulterior declarațiile de detașare, trebuie să introduceți datele șoferilor. Acest lucru se poate face manual, dar și cu ajutorul acestui șablon. Acesta vă permite să adăugați mai multi soferi în același timp și să le încărcați în IMI de vineri. Formatele acceptate sunt CSV, XLS și XLSX. Rețineți că fișierul pe care îl încărcați are codificare UTF-8.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings