Premiera mondială a Mercedes-Benz eActros

Pe 30 iunie 2021, Mercedes-Benz Trucks celebrează premiera mondială a eActros, camionul cu baterii electrice pentru transportul de distribuție grea. Mercedes-Benz Trucks anunță o nouă eră odată cu lansarea primului camion electric de serie. „Trebuie să recunoaștem că transportul este o parte a problemei în ceea ce privește schimbările climatice. În același timp, putem și vom face din asta o soluție. Începem cu eActros care a parcurs peste jumătate de milion de kilometri pe drumurile publice”, subliniază Karin Rådström, membră a Consiliului de administrație al Daimler Truck AG și responsabilă pentru Mercedes-Benz Trucks. Rådström este convinsă de conceptul și potențialul eActros: „eActros și serviciile sale conexe sunt un pas important pentru Mercedes-Benz Trucks și pentru clienții noștri către un transport neutru în materie de CO2!”.

După ce Mercedes-Benz Trucks a prezentat conceptul camionului de distribuție grea pentru zonele urbane la Târgul de vehicule comerciale din Hanovra IAA 2016, a început testarea practică a zece prototipuri eActros în cooperare cu clienții din Germania și alte țări europene, în 2018. Obiectivul „eActros Innovation Fleet” a fost lansarea pe piață a unui eActros pregătit pentru producția în serie. „Dezvoltarea eActros s-a axat pe parteneriatul cu clienții noștri. Tot ceea ce am învățat din proiectul Innovation Fleet este acum încorporat în modelul de serie. Comparativ cu prototipurile, mai multe caracteristici precum autonomia, puterea de acționare și siguranța au fost considerabil îmbunătățite pentru camionul de serie”, explică Andreas von Wallfeld, șef de marketing, vânzări și servicii la Mercedes-Benz Trucks.

În „inima” tehnologică a eActros se află sistemul de propulsie cu două motoare electrice integrate, împreună cu o transmisie cu două trepte. Ambele motoare asigură un confort impresionant la rulare și o dinamică excelentă a vehiculului. Datorită acționării electrice silențioase și fără emisii, camionul poate fi utilizat și pentru livrări pe timp de noapte, dar și pentru intrarea în interiorul orașelor cu interdicții pentru vehiculele diesel. În funcție de versiune, eActros își trage puterea din trei sau patru baterii – fiecare cu o capacitate de aproximativ 105 kWh1. Datorită unei capacități maxime de 420 kWh2, o autonomie de până la 400 de kilometri3 este realistă. eActros poate fi încărcat cu până la 160 kW: Când sunt conectate la o stație de încărcare obișnuită de 400A DC, cele trei acumulatoare au nevoie de puțin mai mult de 1 oră pentru a se încărca de la 20 la 80%4. „Astfel, eActros este perfect echipat pentru operațiunile sale zilnice în transportul de distribuție, în ceea ce privește disponibilitatea și performanța”, adaugă von Wallfeld.

Pentru a ajuta companiile de transport ce trec la electromobilitate, Mercedes-Benz Trucks a încorporat camionul eActros într-un pachet de servicii integrate ce include consultanță și produse de service, pentru înființarea unei infrastructuri de încărcare, cea mai bună utilizare posibilă a vehiculului și optimizarea costurilor totale. În plus, camionul electric are un grad ridicat de digitalizare și conectivitate.

Acest lucru se aplică și în ceea ce privește siguranța camionului. Cea mai recentă generație a modelului Actros cu motor diesel  conventional este deja o demonstrație impresionantă a standardului de siguranță care este posibil astăzi pe drumuri și a ceea ce face producătorul Mercedes-Benz Trucks pentru a-și urmări viziunea „zero accidente rutiere”. Cu eActros, Mercedes-Benz Trucks nu asigură doar siguranța activă, prin sisteme disponibile în echiparea standard precum MirrorCam, Sideguard Assist S1R sau a cincea generație de Active Brake Assist (ABA) cu detectare a pietonilor, dar urmărește și provocările asociate vehiculelor electrice și sistemelor lor de înaltă tensiune.

Din toamna anului 2021, modelul de serie va fi produs în cea mai mare fabrică de asamblare a camioanelor Mercedes-Benz Trucks din Wörth am Rhein. În ultimele luni s-au făcut pregătiri intense pentru noile procese de producție, inclusiv construirea unei noi linii de asamblare. În faza inițială, modelul de serie eActros va fi disponibil în Germania, Austria, Elveția, Italia, Spania, Franța, Olanda, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Norvegia și Suedia. Celelalte piețe vor urma.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings