Primul autobuz amfibiu din Germania, „HAFENCITY RIVERBUS”

Primul autobuz amfibiu din germania a fost lansat la apa in orasul german Hamburg. Producatorul MAN a construit acest autobuz, partea de jos este in forma de barca, partea de sus este conceputa ca un autobuz – aceasta este „HAFENCITY RIVERBUS”.

„RIVERBUS HafenCity” este scris cu litere mari pe semnul statiei de autobuz, care la prima vedere arata ca un semn de transport public normal din Hamburg. Cu toate acestea, vehiculul care sosseste la scurt timp dupa aceea este ceva obisnuit, doar ca partea inferioara este in forma de barca, in timp ce cea superioara este proiectata ca un autobuz normal. HafenCity RiverBus este un vehicul amfibie capabil sa se deplaseze atat pe uscat cat si pe apa, fiind construit pe un sasiu de camion MAN si propulsat de un motor cu șase cilindri, MAN 280 cp.

Constructia, testarea si aprobarile pentru acest autobuz au dura patru ani. Doi ani pentru proiectarea acestuia, un an de constructie si un an pentru primirea aprobarilor necesare pentru a putea circula atat pe sosea cat si pe apa.

Numai atunci când vezi locul de munca al conducatorului auto, echipat cu colaci de salvare, joystickuri si echipamente radio, iti dai seama acesta nu este un autobuz obisnuit.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings