12 zile cu camionul din Germania în China

Primul transport TIR de succes din Europa către China a fost finalizat marți, după o călătorie de aproximativ 7,400 km, dinspre Germania spre Khorgos.

Camionul a transportat 12 tone de lubrifianți auto în condiții de iarnă, acesta a început traseul de 7,400 km (doar 12 zile) din Germania, apoi în Polonia și prin Belarus, Rusia și Kazahstan spre China fără probleme de vămuire.

Această călătorie TIR urmează celui de-al treilea transport TIR de anul trecut din China către Europa (Khorgos – Polonia, 7000 km în 13 zile), desfășurat în comun de IRU și companiile globale de logistică CEVA și Alblas.

Cu TIR operațional în China, coridorul rutier China-Europa-China oferă oportunități excelente de stimulare a comerțului internațional. Concluzia acestui ultim pilot de succes din Europa în China marchează activarea deplină a operațiunilor TIR door-to-door între China și Europa.

„O piatră de hotar majoră pentru transportul rutier”

Secretarul general al IRU, Umberto de Pretto, spune: „Aceast transport TIR marchează o etapă importantă pentru operațiunile de-a lungul coridorului China-Europa, care va aduce beneficii economice și sociale tuturor țărilor de-a lungul rutei Belt and Road. TIR este un adevărat schimbător de joc pentru transportul și comerțul internațional între Europa și China „.

 Descarca GRATUIT aplicatia e-camion.ro

Siebe Alblas, COO de la Alblas, compania de transport care a efectuat transporturile TIR dus-întors între China și Europa, a comentat: „Vom preconiza un viitor mare pentru transportul rutier între China și Europa. Traseele pilot demonstrează că ambele direcții ale rutei rutiere China-Europa sub TIR sunt gata să devină pe deplin operaționale, cu costuri mici și timpi de livrare care sunt extrem de competitivi în comparație cu alte moduri de transport „.

În septembrie 2018, Kazahstan și China au deschis trecerea frontierei la Khorgos pentru a intensifica transportul și comerțul de-a lungul noii autostrăzi de 8,445 km spre vestul Chinei.

Astăzi, 76 de părți contractante din întreaga lume au ratificat Convenția ONU TIR. Peste 34.000 de companii de transport și logistică utilizează deja TIR pentru a transfera rapid și fiabil mărfuri peste frontierele internaționale.

 Descarca GRATUIT aplicatia e-camion.ro

SURSA: IRU
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings