Reduce costurile cu flota cu ajutorul monitorizării

Gestionarea flotei tale este problematică? E dificil să urmărești programul vehiculelor și șoferilor? Calcularea cheltuileilor e îngreunată din cauza imposibilității de prelucrare a datelor? Aceste dificultăți cresc pe măsură ce crește numărul activelor din compania ta și e ușor să îți scape lucrurile din mână. Când nu ai timpul și capacitatea necesară de gestionare a flotei, e timpul să apelezi la ajutor extern.

Un sistem de monitorizare prin GPS este conceput pentru a efectua un set de sarcini: poate ajuta printre altele, la îmbunătățirea eficienței, la cunoașterea stilului de condus al fiecărui șofer, la mentenanță preventivă, etc., dar cel mai important, este o investiție care o să-ți economisească bani frumoși.

Indiferent că ai 4, 40 sau 400 de vehicule pe teren, acestea reprezintă cea mai mare valoare din firma ta, deci cu siguranță vrei să știi unde se află și ce se întâmplă cu ele. Prin platforma de monitorizare poți vedea locația, viteza și direcția vehiculelor, dar cel mai important, o să ai costuri reduse de combustibil.

Da, utilizarea unui sistem de urmărire a vehiculelor te va ajuta să reduci drastic suma cheltuită pe combustibil. Cum? Prin reducerea consumului de combustibil și creșterea eficienței combustibilului. Prețurile carburanților pot reprezenta o povară care afectează orice afacere, astfel încât să te asiguri că nu cheltui inutil este vital. În plus, reducerea consumului de combustibil înseamnă, de asemenea, reducerea emisiilor de carbon, reducerea impactului afacerii tale asupra mediului nostru afectat.

Iată cum urmărirea vehiculelor te poate ajuta să reduci consumul de combustibil și costurile:

 1. Prin îmbunătățirea comportamentului șoferilor

Modul în care un șofer conduce, are un impact major asupra cantității de combustibil consumat în mod obișnuit. Toate aceste practici de conducere pot determina un vehicul să ardă mai mult combustibil decât trebuie:

 • Condus la turații prea mari
 • Mersul prea încet
 • Staționarea în ralanti
 • Frânarea și accelerarea agresivă
 1. Cu planificarea în avans a traseului

Funcția de planificare a rutelor a unui sistem de gestionare a flotei este extrem de importantă, permițându-ți următoarele:

 • Setezi cea mai eficientă rută
 • Eviți întârzierile cauzate de trafic și lucrările rutiere
 • Distribui cel mai apropiat șofer pentru fiecare transport

Toate acestea ajută la un consum de combustibil mai mic, ceea ce înseamnă economii semnificative – mai ales dacă conduci sau gestionezi o flotă de vehicule de transport.

 1. Păstrarea mai ușoară a înregistrărilor

Sistemele de gestionare a flotei ajută întreprinderile să țină înregistrări exacte despre orele lucrate de angajați și kilometrele făcute, ambele fiind esențiale pentru o bună planificare.

Să nu mai vorbim de faptul că aceste sisteme sunt digitale și nu folosesc hârtie – deci nu pierzi timp cu răsfoitul printre acte și nu se pierd documentele vechi.

 1. Condus mai bun, mai sigur

Așa cum am menționat pe scurt mai sus, sistemele de urmărire a vehiculelor te pot ajuta să monitorizezi și să îmbunătățești modul în care șoferii îți conduc vehiculele. Urmărirea precisă a vehiculelor îți va permite să vezi următoarele:

 • Șoferii tăi respectă rutele și sarcinile alocate
 • Șoferii conduc în siguranță și respectă limitele de viteză
 • Timpul de lucru este folosit în folosul companiei
 • Nu sunt conduse mai multe ore, decât cele impuse de lege

Adesea, doar aplicarea unui sistem de urmărire a vehiculelor va fi suficient pentru a încuraja șoferii să conducă responsabil și să își îndeplinească sarcinile în timp util. Desigur, nu trebuie considerat urmărirea vehiculului ca un mijloc de spionaj a șoferilor, ci ca o unealtă de a-i menține eficienți și de a optimaliza afacerea.

 1. Localizare rapidă în caz de furt sau accident

Capacitatea de a localiza un vehicul la orice moment dat are avantaje evidente pentru siguranța șoferilor și a vehiculelor tale. Din perspectiva detectării infracțiunilor, avantajele sunt evidente – în cazul în care un vehicul este furat, poți urmări unde se află, ajutând poliția să-l localizeze și să-l recupereze. Din nou, dacă un vehicul se strică la marginea drumului, locația acestuia poate fi confirmată în câteva secunde și o recuperare poate fi organizată repede. În mod similar, în caz de accident, locația exactă a șoferului poate fi identificată și transmisă serviciilor de urgență. Dacă accidentul este grav, această viteză de reacție ar putea salva vieți.

Te-au convins avantajele folosirii unui sistem de monitorizare a vehiculelor? Dacă ești interesat să folosești o platformă care să te ajute să îți gestionezi flota, te putem ajuta să găsești soluția cea mai potrivită.

Cu promoția oferită de Fomco GPS, la fiecare sistem de urmărire prin GPS Ecomotive Nano achiziționat, primești încă unul gratuit!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings