Regatul Unit a decis să elimine unele drepturi transportatorilor din UE, deoarece TCA nu oferă drepturi echivalente pe bază de reciprocitate.

Regatul Unit își va modifica legislația națională pentru a pune în aplicare pe deplin anumite dispoziții privind transportul rutier internațional cuprinse în Acordul de comerț și cooperare (TCA) UE-Regatul Unit, în special în ceea ce privește accesul la transportul rutier internațional de marfă în Regatul Unit , pentru operatorii cu sediul. în statele membre UE.

Această modificare va intra în vigoare la începutul anului 2023.

Pentru a reflecta drepturile de acces acoperite de TCA, Regatul Unit elimină din legislația națională :

a)  dreptul operatorilor cu sediul în statele membre UE de a efectua mișcări de cabotaj atunci când intră în Regatul Unit fără încărcătură  (au existat deja modificări ale dreptului principal de cabotaj (două călătorii de cabotaj pentru operatorii UE în termen de 7 zile de la debarcare în urma unei sosiri internaționale cu încărcătură); );
b)  dreptul operatorilor stabiliți în statele membre ale UE de a se angaja în transport combinat  (adică anumite tipuri de transport intermodal în care mărfurile sunt transportate în aceeași unitate de marfă sau vehicul folosind două sau mai multe moduri de transport);
c) dreptul comercianților cu sediul în statele membre ale UE de a colecta mărfuri în Regatul Unit și apoi de a călători într-o țară din afara UE pentru a livra aceste bunuri  – (așa-numitul „trafic triunghiular”) prin utilizarea unei licențe UE.

Regatul Unit a decis să elimine aceste drepturi, deoarece TCA nu oferă drepturi echivalente pe bază de reciprocitate transportatorilor britanici care operează în UE.

Operatorii cu sediul în statele membre UE pot opera în continuare călătorii de trafic triunghiular fără aceste drepturi, dar vor trebui să dețină un permis eliberat de CEMT. Autorizațiile CEMT sprijină operatorii din Marea Britanie care efectuează mișcări similare de trafic triunghiular între statele UE și alte țări.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings