Renault Trucks construieste o fabrica de dezmembrare ca raspuns si la deficitul de componente si materie prima ce afecteaza acest sector

Pentru a reduce consumul de resurse naturale și impactul asupra mediului al camioanelor sale, producătorul de camioane își transformă activitățile industriale la o abordare a economiei circulare.

Fabrica de piese second hand Renault Trucks este continuarea logică a reciclării și recondiționării camioanelor uzate desfășurate la fabrica de camioane second hand din Bourg-en-Bresse și, respectiv, la fabrica de la Limoges. În această fabrică industrială din Vénissieux, camioanele mărcii sunt demontate și piesele lor reutilizate.
În ultimii cinci ani, Renault Trucks a investit în economia circulară, folosind o abordare pe trei direcții: recuperarea, reutilizarea și reciclarea camioanelor uzate.

Pentru a-și avansa și mai mult planul, producătorul a anunțat crearea Fabricii de Piese Uzate, o instalație industrială dedicată în întregime reciclării camioanelor și reutilizarii pieselor și materiilor prime derivate din acestea. 

Producătorul de camioane a anunțat că va prelua reciclarea camioanelor scoase din uz și reutilizarea pieselor de schimb, deschizând o unitate dedicată în inima fabricii sale din Lyon-Vénissieux. În această unitate de 3000 de metri pătrați, care va fi construită cât mai aproape de centrul logistic, vor fi prelucrate vehicule uzate cu kilometraj mare și unele piese care au încă un potențial semnificativ de reutilizare. Vehiculele Renault Trucks și componentele acestora sunt proiectate pentru a rezista peste 1,5 milioane de kilometri.
Camioanele dezafectate sunt demontate în fabrica de piese uzate. Angajații îndepărtează componentele care au fost clasificate anterior ca reutilizabile.

După îndepărtarea pieselor destinate reutilizarii, celelalte componente sunt reciclate. Componentele destinate reutilizării sunt apoi inspectate, curățate și etichetate pentru listare și trasabilitate. Aceste piese uzate sunt apoi trimise, ca și piese noi, la depozitul de piese Renault Trucks din apropiere.

Piesele de schimb second hand, comercializate sub eticheta „Used Parts by Renault Trucks”, sunt puse la dispoziția dealerilor ca și piese de schimb noi pe piața online de piese de schimb a producătorului. Aceste piese uzate vin cu o garanție a producătorului și costul lor este semnificativ mai mic în comparație cu piesele noi.
Când vine vorba de piese uzate pentru vechea sa gamă de vehicule, Renault Trucks își continuă colaborarea cu Indra Automobile Recycling, oferind rețelei sale de dealeri o gamă de piese rezultate din operațiunile de dezmembrare ale specialistului în reciclare.
Cu această nouă ofertă, Renault Trucks își continuă drumul către neutralitatea carbonului. Renault Trucks răspunde și la deficitul de componente și materii prime care afectează întregul sector.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings