Renault Trucks își extinde gama complet electrică

De la începutul anului 2023, Renault Trucks va începe comercializarea a două noi modele de până la 44 de tone din gama sa: Renault Trucks T E-Tech pentru transport regional și Renault Trucks C E-Tech pentru construcții.

Aceste noi modele din gama de vehicule grele a Renault Trucks vor fi echipate cu două sau trei motoare electrice, oferind o putere combinată de până la 490 kW (echivalentul a 666 CP). Vor fi echipate și cu o cutie de viteze Optidriver.

Renault Trucks T și C E-Tech vor avea două până la șase baterii litiu-ion cu o capacitate de 180 până la 540 kWh. Bateriile vehiculelor pot fi încărcate complet în 9,5 ore prin curent alternativ (AC) până la 43 kW, sau în 2,5 ore cu curent continuu (DC) până la 250 kW. Aceste camioane vor putea parcurge până la 300 km cu o singură încărcare și până la 500 km cu o încărcare rapidă intermediară de o oră (250 kW).

Pentru a se adapta cu ușurință oricărui tip de caroserie și în consecință la orice tip de utilizare, Renault Trucks T și C E-Tech poate fi echipat cu trei tipuri de prize de putere (PTO): electrice, electromecanice sau pe cutie de viteze.

Aceste noi camioane electrice vor avea o greutate brută a vehiculului de 44 de tone și vor fi disponibile în versiuni de tractor 4×2 și 6×2 și rigide tridem 4×2, 6×2 și 8×4.
Renault Trucks T și C E-Tech vor intra în vânzare în primul trimestru al anului 2023. Acestea vor fi produse la uzina Renault Trucks din Bourg-en-Bresse.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings