Republica Cehă va introduce o nouă componentă in taxele de drum care ține cont de emisiile de CO2 ale vehiculelor

De la 1 martie 2024, Republica Cehă va introduce o nouă componentă a taxelor de drum care ține cont de emisiile de CO2 ale vehiculelor.

Republica Cehă va introduce o componentă de emisii de CO2 în taxele de drum la 1 martie 2024 . După cum explică operatorul de sistem de taxare ceh Myto Cz pe site-ul său, odată cu implementarea Directivei UE 2022/362, o componentă de taxare va intra în vigoare pentru a acoperi costurile emisiilor de CO2 din exploatarea vehiculelor pe drumurile cu taxă din Republica Cehă.

Schimbarea introduce cinci clase de emisii de CO2. Clasa de emisii de CO2 1 are cele mai mari taxe, în timp ce clasa de emisii de CO2 5 este cea mai ieftină și este destinată vehiculelor cu emisii zero.

Inițial, toate vehiculele ar fi clasificate în clasa 1 de emisii de CO2, căreia se estimează că aparțin peste 90% dintre vehicule, a spus operatorul sistemului de taxare. Operatorilor de vehicule cu o dată de primă înmatriculare după 1 iulie 2019 li se recomandă să verifice în instrumentul de căutare a clasei de emisii de CO2 de la Myto Cz dacă sunt eligibili pentru o altă clasă de emisii de CO2 cu o taxă mai mică.

Oricine dorește ca vehiculul să fie clasificat într-o clasă de emisii de CO2 mai mare decât CO2 1 trebuie, în cele din urmă, să introducă documente corespunzătoare în sistemul electronic de colectare a taxelor care dovedesc că sunt îndeplinite condițiile cerute.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings