Restrictii de trafic pe podul Giurgiu-Ruse

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă participanţii la trafic că în perioada 21.10.2016 – 23.10.2016, în intervalul orar 07:25 – 12:20, traficul rutier va fi închis pe podul de la Giurgiu situat pe DN 5 la km 64+884, în vederea efectuării încercărilor statice şi dinamice necesare testării siguranţei în exploatare a suprastructurii podului.

Încercarea în regim static constă în dispunerea pe suprastructura podului a unor convoaie de probă formate din vehicule cântărite în prealabil. Numărul și greutatea vehiculelor de încercare, precum și pozițiile acestora pe structură, se stabilesc astfel încât eforturile și deformațiile produse pe durata încercării să fie aproape de starea de solicitare produsă de convoaiele ce tranzitează podul în mod normal.

„Având în vedere că lucrarile pe Podul de la Giurgiu se aproprie de etapa finală, în urmatoarele 3 zile, vineri, sâmbătă și duminică se vor efectua încercări statice și dinamice necesare testării siguranței podului. Aceste teste sunt necesare și obligatorii înainte de recepționarea lucrărilor și fac apel la toți cei care tranzitează DN 5 înspre Bulgaria să respecte aceste restricții și să dea dovadă de înțelegere. Ele vor fi efectuate în prima parte a zilei, în intervalul orar 07:25 – 12:20”, a declarat Cătălin Homor, Directorul General al CNAIR.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings