Rezervările FlixBus pentru Crăciun în creștere cu 60%

Perioada dinaintea sărbătorilor de iarnă este în general una dintre cele mai aglomerate pentru călătorii. Foarte mulți dintre cei care lucrează sau studiază în afara țării călătoresc cu autocarul dinspre diferite orașe din Europa pentru a-și petrece vacanța alături de familie.

FlixBus, compania care deține cea mai mare rețea de transport cu autocarul pe distanțe lungi din Europa, anunță că a înregistrat o creștere de 60% a numărului de rezervări pentru călătoriile din perioada Crăciunului și a Anului Nou față de 2017. Pentru a face față cererii ridicate din perioada Sărbătorilor, furnizorul de mobilitate a mărit capacitatea unor conexiuni populare precum Berlin-Praga și Berlin- Düsseldorf.

Statisticile FlixBus arată că tot mai multe persoane  folosesc opțiuni de transport în comun în Europa. Tendința este aceea de a înlocui autoturismele personale cu mijloace de transport în comun, mai ales în cazul călătoriile pe distanțe lungi.

„Creșterea numărului de rezervări pentru perioada sărbătorilor de iarnă din acest an confirmă că se menține trendul potrivit căruia tot mai puține persoane folosesc autoturismul personal  pentru a călători”, a declarat André Schwämmlein, co-fondator și CEO FlixMobility.

 FlixBus a suplimentat numărul autocarelor spre România

 În România, FlixBus a mărit capacitatea flotelor pe rutele dinspre orașe precum Viena, Budapesta, Praga, Stuttgart și Angers pentru a se asigura că pasagerii vor ajunge la destinația dorită. Operatorul a suplimentat numărul autocarelor în săptămâna de dinaintea Crăciunului, 17- 23 decembrie, cât și în perioada 31 decembrie – 6 ianuarie.

Cea mai mare creștere a numărului de pasageri care călătoresc spre România se înregistrează în zilele dinaintea Crăciunului, 22-23 decembrie, potrivit datelor din 2017.

Cele mai solicitate date de călătorie sunt cele cuprinse în intervalul 12 – 23 decembrie. Începând cu data de 16 decembrie se observă deja un trend ascendent în ceea ce privește numărul rezervărilor. Cei mai mulți pasageri care călătoresc în România sunt din țări precum Germania, Austria și Ungaria.

Principalele orașe spre care se îndreaptă românii care se întorc în țară cu autocarele verzi în perioada sărbătorilor sunt București, Sibiu, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc și Timișoara.

 Top 5 destinații de Anul Nou

La nivel global, potrivit numărului de rezervări, cele mai populare destinații în perioada sărbătorilor continuă să fie destinații renumite din Europa. Pentru Anul Nou, cei mai mulți pasageri FlixBus vor călători la Berlin, Praga, München, Hamburg și Amsterdam.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings