Rezultate financiare Goodyear

Goodyear Tire & Rubber Co. a raportat rezultatele financiare pe cel de-al doilea trimestru al anului in curs, precum si pentru prima jumatate a anului.

“Am livrat volume mai mari si am obtinut castiguri mai consistente in acest trimestru, realizand astfel o margine de peste 11 procente in toate unitatile de afaceri.,” a spus Richard J. Kramer, presedinte si CEO. “Industria ramane in mod fundamental favorabila in multe din pietele noastre, iar cererea pentru segmentul nostru de anvelope premium, cu valoare adaugata, este puternica. Focusul nostru ramane pe aplicarea disciplinata a strategiei si pe livrarea obiectivelor noastre financiare.”

Vanzarile Goodyear in cel de-al doilea trimestru al anului 2016 au fost de 3,9 miliarde de dolari, in scadere fata de 4,2 miliarde de dolari obtinute anul trecut, scadere in mare parte atribuita deconsolidarii subsidiarei din Venezuela, vanzarii unitatii de productie de anvelope moto din America de Nord si tranzactiilor la un curs de schimb valutar nefavorabil.

Volumele de unitati de anvelope au totalizat 41,5 milioane, cu 2 procente peste cele din 2015, crestere realizata in special in subsidiarele Asia Pacific si Europa, Orientrul Mijlociu si Africa. Volumele de unitati de anvelope pentru inlocuire au fost in crestere cu 4%. Volumele pentru echipare originala au scazut cu 4%.

Venitul net al Goodyear in T2 2016 a fost de 202 de milioane de dolari (75 centi per actiune), in crestere fata de cele 192 milioane de dolari (70 centi per actiune) din acelasi trimestru al anului trecut. Imbunatatirea s-a datorat in primul rand scaderii taxelor pe venit. Excluzand de aici anumiti itemi, venitul net ajustat pe segmentul operational in T2 2016  a fost de 314 milioane de dolari (1,16 dolari per actiune), in crestere fata de 229 milioane de dolari (84 centi per actiune) din 2015. Sumele exprimate per actiune au fost aproximate.

Compania a raportat un venit pe segmentul operational de 531 milioane de dolari in 2016, in scadere fata de cele 550 de milioane de dolari din anul precedent. Venitul pe segentul operational a fost negativ impactat de 24 de milioane de dolari din afara perioadei de ajustare atribuita anului 2012 si legata de eliminarea profitului intracompanie din regiunea America. Aceasta suma este inclusa ca item important in venitul net ajustat. Scaderea venitului pe segmentul operational reflecta de asemenea o reducere de 36 de milioane de dolari rezultata din deconsolidarea Venezuelei, partial compensata de actiunile de reducere a costurilor. Segmentul de baza al venitului operational, care exclude Venezuela, a fost de 514 milioane de dolari in acealasi trimestru al anului trecut.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings