S-a deschis prima stație complet automată de schimbare a bateriei pentru camioanele electrice

La Lübbenau, Brandenburg, a fost deschisă prima stație complet automată de schimbare a bateriilor pentru vehicule comerciale electrice grele din Germania și Europa.

Proiectul de cercetare „eHaul”, finanțat de Ministerul Federal pentru Afaceri Economice și Protecția Climei și condus de Universitatea Tehnică din Berlin impreuna cu diverși jucători din industrie și știință, își propune să stăpânească această provocare folosind un sistem de schimbare a bateriilor. Acum a fost deschisa prima stație complet automată de schimbare a bateriei pentru vehicule comerciale electrice grele din Germania și Europa, la Lübbenau, Brandenburg.

Sistemul dezvoltat înlocuiește bateriile vehiculului de 440 kWh în aproximativ zece minute, astfel încât călătoria să poată continua fără o oprire lungă. În timp ce vehiculul cu bateriile pline este din nou pe drum, bateriile goale sunt reîncărcate cu putere redusă – până la sosirea următorului camion. Stația de schimbare a bateriilor urmează să fie folosită în activitatea de zi cu zi a companiilor de logistică implicate în proiect anul viitor. Partenerii comerciali sunt Reinert Logistics și compania de logistică farmaceutică Unitax.

Evenimentul de deschidere a arătat că înlocuirea bateriei oferă o opțiune tehnologică practică și viabilă din punct de vedere economic pentru electrificarea în timp util a vehiculelor comerciale grele, potrivit TU Berlin. Conceptul protejează bateriile, necesită doar o putere relativ scăzută de conectare la rețea și reduce sarcina suplimentară pe rețeaua electrică cauzată de electrificarea transportului de mărfuri. Costurile de utilizare ale unui vehicul de schimbare a bateriilor sunt comparabile cu cele ale altor tehnologii de conducere și încărcare. Înlocuirea bateriilor sa dovedit deja foarte practică în China.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings