Scania accelerează implementarea transportului autonom hub-to-hub

Scania își extinde dezvoltarea strategică a soluțiilor autonome de transport hub-to-hub, prin lansarea unui program-pilot comercial autonom. Ca parte a Grupului TRATON, Scania va fi, de asemenea, implicată într-un nou parteneriat cu Plus, cu sediul în SUA, care va integra tehnologia SuperDrive™ de Nivel 4, complet autonomă, în vehiculele Scania și ale Grupului TRATON. 

Programul Scania Autonomous Commercial Pilot face parte dintr-un accent sporit pe stabilirea de teste orientate de client pentru a demonstra tehnologia hub-to-hub și crearea de concepte operaționale scalabile care oferă valoare reală în operațiunile clienților.  
 
Pentru o conducere mai sigură, mai eficientă și mai durabilă 

Lansarea programului Scania vine în momentul în care clienții caută parteneri de încredere și de încredere pentru dezvoltarea și implementarea vehiculelor autonome în cadrul propriilor operațiuni. Această nouă soluție se remarcă prin adaptabilitatea la rutele și profilurile de transport specifice ale clienților. 

„Ne angajăm să dezvoltăm soluții autonome complet integrate. Aceasta înseamnă tehnologie care este instalată și susținută direct din fabrică și o soluție care este concepută pentru a fi operată de clienții noștri în infrastructura și fluxurile operaționale existente”, spune Peter Hafmar, vicepreședinte și șef al soluțiilor autonome. 
 
Se așteaptă ca soluțiile autonome de la Scania hub-to-hub să contribuie la creșterea eficienței operaționale a clienților săi, la scăderea emisiilor din transport și la îmbunătățirea siguranței rutiere, abordând totodată deficitul tot mai mare de șoferi la nivel mondial.  

Este planificată extinderea în continuare a programului autonom 

Lansarea și anunțul sunt cea mai recentă etapă a călătoriei autonome a Scania. Compania, care testează deja soluții de transport autonom pe drumurile suedeze din 2021, intenționează să extindă operațiunile pilot cu clienți din alte țări europene în cursul anului 2024. 
 
„Prin extinderea programului nostru autonom hub-to-hub, luăm o poziție de lider în oferind soluții autonome clienților noștri”, spune Peter Hafmar. 

Camioanele Scania echipate cu sistemul de conducere autonomă Plus Level 4 sunt deja testate pe drumurile publice din Europa, cu un șofer de siguranță la bord. Cele două companii vor pilota operațiuni comerciale cu flote, apoi vor începe producția de serie și implementarea comercială globală la scară.  

„Plus este încântat să fie selectat de Scania ca partener tehnologic pentru autonomie pe termen lung. Vom valorifica experiența noastră în implementarea software-ului nostru de conducere autonomă extrem de modular și flexibil la nivel global pentru a ajuta la accelerarea dezvoltării lor de camioane autonome de înaltă performanță care se vor integra în siguranță și ușor în operațiunile clienților și vor fi implementate comercial la scară”, spune Shawn Kerrigan, COO și Co- Fondatorul Plus. 

Peter Hafmar adaugă: „Vedem autonomul ca o parte cheie a ofertei noastre pentru o gamă completă de soluții de transport sigure, eficiente și durabile care pot fi adaptate în funcție de nevoile specifice ale fiecărui client, lucru care este consolidat și mai mult de parteneriatul Grupului TRATON cu Plus. .” 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings