Scania va livra 75 de camioane cu baterii electrice către ASKO, în Norvegia

Scania și angrosistul alimentar norvegian ASKO au o colaborare de lungă durată în furnizarea de camioane performante. Pe baza acestei relații strânse, cele două companii explorează împreună noile tehnologii de electrificare. Scania va livra acum până la 75 de camioane cu baterii electrice către ASKO în următorii trei ani.

La începutul acestui an, ASKO a început operațiunile cu patru camioane electrice Scania cu pile de combustie cu hidrogen și, în februarie, ASKO a adăugat două camioane Scania, de distribuție, cu baterii electrice în flota sa. ASKO – în cadrul acordului-cadru de trei ani cu Scania pentru 2020-2022 – și-a declarat intenția de a comanda până la 75 de camioane electrice cu baterii.

„Scopul nostru este să avem o flotă de camioane fără emisii până în 2026. Camioanele cu baterii electrice Scania sunt un pas important în călătoria către transporturi fără combustibili fosi pentru ASKO”, spune Torbjørn Johannson, președinte al consiliului, ASKO NORGE AS.

„Este extrem de îmbucurător faptul că firmele progresiste iau măsuri concrete pentru a se îndepărta de vehiculele grele care produc emisii de carbon”, spune Henrik Henriksson, președintele și CEO  Scania. „ASKO își asumă genul de angajament necesar pentru atingerea obiectivului Acordului de la Paris de a limita încălzirea globală la, de preferință, 1,5 ° C.”

Scania și-a prezentat recent Obiectivele Bazate pe Știință (Science Based Targets), care nu numai că includ o reducere dramatică a emisiilor proprii de carbon, dar și obiectivul clar și cuantificat de a asigura emisiile reduse în rândul clienților săi. „Acordul ASKO este un exemplu tangibil al modului în care lucrăm cu clienții pentru a trece la soluții de transport durabile”, spune Henriksson.

Planurile oficiale de lansare ale Scania pentru camioanele sale cu baterii electrice vor fi prezentate mai târziu în 2020.

În următorii câțiva ani, este de așteptat ca tehnologia bateriei să fie îmbunătățită în continuare, cu posibilitatea de a extinde capacitatea, fără a adăuga greutate a bateriei. Producția de camioane cu baterii electrice se completează cu cea a autobuzelor cu baterii electrice și a camioanelor și autobuzelor electrice hibride care sunt deja în producție. Scania este pregătită să răspundă cererii crescânde de vehicule grele electrice și regenerabile.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings