Scenarii posibile privind Pachetul Mobilitate 1

Votul privind Pachetul Mobilitate 1 din plenul Parlamentului European din data de 27.03.2019 a fost anulat, iar dosarele privind accesul la profesie și pe piața transportului rutier de mãrfuri, regulile privind timpii de conducere și de odihnã și detașarea lucrãtorilor au fost trimise înapoi la Comisia de Transport și Turism – TRAN.

Cele trei dosare sunt acum disponibile pentru votul de pe ordinea de zi a mini-sesiunii plenare de sãptãmâna viitoare de la Bruxelles (joi, 4 aprilie, între orele 11:30 – 13:30).
Astfel, comisia TRAN va avea un timp foarte scurt pentru a aborda cele trei dosare. Nu se știe încã cum va realiza acest lucru. Cu toate acestea, președintele PE, Antonio Tajani, a subliniat cã, indiferent de rezultatul obținut în cadrul TRAN, cele trei dosare vor fi depuse din nou pentru vot sãptãmâna viitoare, chiar dacã un numãr mare de amendamente trebuie abordate în timpul sesiunii.

Descarca GRATUIT aplicatia e-camion.ro

UNTRR va reveni cu informații imediat ce acestea vor fi disponibile.

Scenarii posibile:
-Existã încã posibilitatea de a organiza o reuniune TRAN în sãptãmâna  4-8 aprilie. Ultima sesiune plenarã a PE este în sãptãmâna 11-15 aprilie.

-Odatã ce rapoartele PE au fost adoptate, se pot începe negocierile trilaterale cu Consiliul și Comisia Europeanã.

-Dupã începerea trialogului, nu existã nicio certitudine cã va exista un acord între cele trei instituții înainte de sfârșitul lunii aprilie 2019. Totul va depinde de poziția fiecãruia.

-Dacã rapoartele PE vor fi adoptate și nu se va ajunge la un acord între cele trei instituții înainte de sfârșitul lunii aprilie 2019, rapoartele PE vor servi drept bazã pentru poziția de negociere a PE în urmãtoarea legislaturã a PE, când trialogul va putea fi reluat.

-Dacã rapoartele PE nu vor fi adoptate în ultima ședințã plenarã, urmãtorul legislativ al PE poate începe dezbaterea de la început. Totodatã, Comisia Europeanã își poate retrage propunerile.

SURSA: UNTRR.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings