Shell deschide prima statie LNG in Franta

Shell a deschis prima statie de alimentare cu LNG din Franta. Aceasta este prima din cele 7 statii LNG ce vor fi construite in Franta pana in 2023.

Shell continua sa-si extinda reteaua europeana de statii de alimentare cu gaze prin deschiderea primei statii de alimentare cu LNG din Franta. Locatia Mionnay este prima dintre cele 7 statii de alimentare cu LNG pe care compania intentioneaza sa le construiasca pe teritoriul francez pana in anul 2023.

Statia de alimentare cu LNG din Mionnay a fost construita ca o anexa la o locatie Shell existenta de-a lungul autostrazii A46, care face legatura intre Givors si Anse. Statia se intinde pe o suprafata de 4.000 m² si include doua pompe si trei benzi de acces pentru camioane. Deschisa tuturor vehiculelor LNG de pe piata, alimentarea cu gaz in statie, va fi accesibila prin intermediul cardului Shell LNG.

Shell s-a angajat sa construiasca cel putin 39 de statii cu alimentare LNG in Europa pana in 2023 – inclusiv cele 7 locatii din Franta. Compania anglo-olandeza intentioneaza sa mearga mai departe si sa construiasca peste 100 de statii LNG pana in 2026.

Reteaua actuala de statii de alimentare Shell cu LNG, cuprinde 24 de locatii, cu 7 locatii in Olanda, 6 in Belgia, 8 in Germania, 1 in Franta, 1 in Spania si 1 in Turcia.

Cele mai recente statii:

In ianuarie 2020, Shell a deschis prima statie de alimentare cu LNG din Turcia. Devine astfel primul punct de alimentare cu LNG de pe cealalta parte a Mediteranei.

“Cererea de energie in lume este in crestere si trebuie sa utilizam cat mai multe surse alternative de energie mai curate”, a adaugat presedintele Shell Turcia, Ahmet Erdem.

Incepand cu luna septembrie Shell deschide alte 4 statii de alimentare cu gaz natural lichefiat (LNG) in Germania.

  • Statia Shell Kirchheim este situata pe o artera importanta de la München prin Stuttgart si Karlsruhe catre Franta si are capacitatea de a reumple pana la 150 de camioane pe zi.

Au urmat statiile Shell din Weinsberg si Kassel, cu cea cea de-a 8-a statie de alimentare cu LNG din Germania fiind inaugurata de recent, la Shell Schweitenkirchen.

Noile statii cu alimentare LNG fac parte din planurile Shell de a construi o retea de pana la 40 de statii de alimentare cu LNG in Germania pana la sfarsitul anului 2022.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings