Slovenia introduce sistemul electronic de plata DarsGo incepand cu 1 aprilie 2018

De la 1 aprilie 2018, toate vehiculele cu greutatea maxima admisa de peste 3,5 tone vor achita taxele DOAR prin intermediul dispozitivului electronic DarsGo.

1. Prezentare generala despre noul sistem si posibilitati de plata

2.Tarife

3. Cum puteti obtine noul dispozitiv DarsGo & modalitati de inregistrare

4. Detalii despre dispozitivul DarsGo (manual aparat) Slovenia

5. Amenzi

6. Returnarea dispozitivului ABC si a cardurilor DARS Spania

1. Prezentare generala despre sistemul electronic de plata DarsGo

Incepand cu 1 aprilie 2018, toate vehiculele cu greutatea maxima admisa de peste 3,5 tone vor achita taxele de drum din Slovenia DOAR prin intermediul dispozitivului electronic DarsGo.

Taxa de drum se va achita pe intreaga retea de autostrazi din Slovenia si va fi calculata in functie de numarul de kilometri parcursi, numarul de axe si de clasa de emisie (Euro 0-3, Euro 4, Euro 5, Euro 6- EEV).
Sistemul de taxare din Slovenia va acoperi 615 kilometri si va fi colectata prin intermediul a 125 porti de taxare nou instalate.

Plata taxei de drum cu noul dispozitiv DarsGo se va putea efectua prin doua variante cu cardul Shell:

  • pre-pay prin incarcarea dispozitivului (limita maxima de credit este de 500 euro/zi);
  • post-pay prin conectarea la sistemul nostru de carduri;
  • in cazul in care solicitati blocarea cardului euroShell, acesta aduce dupa sine si blocarea dispozitivului conectat post-pay; va rugam sa va asigurati ca soferul va schimba modalitatea de plata pe un card activ la primul Punct DarsGo.

Detalii despre noul sistem de plata DarsGo pot fi accesate si pe site-ul  https://www.darsgo.si/portal/en/about-us

2. Tarife

Tariful pe kilometru va fi majorat incepand cu 01/04/2018 cu aproximativ 3% in comparatie cu cele existente. Cele 5 autostrazi vor fi tarifate cu aceeasi valoare.

Mai jos regasiti tariful in euro pe kilometru pentru clasa de emisie Euro5 si non euro la care se va adauga TVA:

taxa in euro pe kilometru

 

Tarifele detaliate in functie de zonele tranzitate le puteti accesa AICI sau pe site-ul https://www.uradni-list.si
De asemenea, va puteti calcula costurile pentru fiecare cursa accesand https://www.darsgo.si/portal/en/toll-calculator

3. Cum puteti obtine noul dispozitiv Darsgo?

Punctele DarsGo Servis pot fi vizualizate AICI, dar puteti accesa si punctele partenere accesand https://www.darsgo.si/portal/si/karta-tock

Costul unui aparat este de 10 euro, iar orice schimbare a acestuia este taxata cu 20 euro. In cazul in care efectuati comanda pe site si solicitati trimiterea acesteia prin posta, dar soferul ajunge in Slovenia inainte de a primi comanda, acesta va fi obligat sa ridice un dispozitiv din granita si va achita suplimentar fata de cei 10 Euro platiti pe aparatul comandat initial, inca 20 euro pentru schimbarea aparatului cu unul nou.

In cazul in care soferul nu detine un aparat DarsGo la intrarea in Slovenia sau daca doriti sa plasati o comanda aditionala, puteti opta pentru una dintre variantele de mai jos cu mentiunea ca dupa 01/04/2018 soferii vor trebui sa aceseze primul punct din granita pentru a obtine aparatul DarsGo.

obtinere dispozitiv DarsGo

 

Ghidul pentru crearea contului pe portalul Darsgo il gasiti AICI.

4. Detalii despre dispozitivul DarsGo:

  • Functioneaza wireless pe baza tehnologiei cu microunde;
  • Numarul de inmatriculare va avea o serie unica de aparat prin urmare acesta nu este transferabil intre masini;
  • Trebuie instalat in conformitate cu instructiunile primite la livrare (din manualul de mai jos);
  • Semnaleaza acustic si vizual achitarea taxei conform instructiunilor din brosura primite de la Dars impreuna cu aparatul;
  • Dispozitivul este proprietatea Dars, iar durata de utilizare estimata este de cinci ani. Inainte de expirare, aparatul va notifica prin semnal sonor sa il schimbati la unul din punctele DarsGo fara nici un cost suplimentar.

MANUALUL COMPLET DE UTILIZARE IL PUTETI ACCESA AICI.

5. Amenzi

In cazul in care masina nu va fi echipata cu dispozitiv de plata, atat compania cat si soferul vor fi amendati. Valoarea maxima de amenda pentru companie este de 2000 euro iar pentru sofer 800 euro. Daca amenda este achitata pe loc, suma nu va depasi 1500 euro.

6. Returnarea dispozitivelor ABC si Dars si implicit returnarea creditului neutilizat

Vechile aparate ABC si cardurile Dars nu vor mai fi valabile incepand cu 1 aprilie 2018 si trebuie returnate pana la data de 31.06.2018, iar creditul ramas neutilizat va fi returnat in contul bancar al companiei. Pentru rambursarea creditului, Dars va percepe un cost de 6 EUR (inclusiv TVA) pentru fiecare aparat ABC sau card Dars si va fi decontat in momentul rambursarii, prin urmare, suma de returnat nu poate fi mai mica decat 6 Euro.

Acestea pot fi returnare la unul dintre cele 7 puncte DarsGo (in granita: la Obrežje, Fernetiči sau Gruškovje, la Ljubljana Grič 54; in zonele de stationare: Maribor, Lopata, Grabonoš) sau trimise la: Dars d.d., Dunajska 7, 1000 Ljubljana, Slovenia insotite de:

  • cerere de rambursare a creditului;
  • ultima chitanta pe care a primit-o soferul cand a facut incarcarea dispozitivului/cardului DARS, sau factura Shell (daca incarcarea s-a efectuat cu cardul euroShell).

CEREREA DE RAMBURSARE O GASITI AICI.

Pentru informatii detaliate contactati-ne telefonic la 021.627.19.49 sau prin e-mail la office@tsg-euroshell.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings