Sofer de camion condamnat la 6 luni de inchisoare pentru manipularea tahografului

Un șofer de camion din Marea Britanie a fost condamnat la șase luni de închisoare după ce a încălcat regulile privind programul șoferilor.

Charles Dermott Byrne, care a fost angajat de FB Transport Ltd, conducea camionul său de 32 de tone când a fost oprit de Agenția DVSA. Datele din tahograf ale lui Byrne au fost descărcate de personalul autorizat care a descoperit că a folosit cardul de șofer al fraților săi pentru a continua să conducă fără să ia pauză. 

Când a fost interogat, Byrne a susținut că a folosit cardul fratelui său de câteva ori, dar o investigație ulterioară efectuată de DVSA a arătat că l-a folosit în 21 de ocazii diferite.

În urma anchetei, dl Byrne a fost condamnat pentru 21 de capete de acuzare de întocmire cu bună știință a unui dosar fals al șoferului și sa emis o pedeapsă imediată cu închisoarea pe o perioadă de 6 luni. Judecătorul care a emis sentința a remarcat că domnul Byrne „a încălcat în mod deliberat și consecvent orele stabilite in lege pentru propriul său câștig financiar”.

Directorul executiv al DVSA, Gareth Llewellyn, a comentat despre caz „DVSA se angajează să vă protejeze de șoferii și vehiculele periculoase. Oboseala șoferului este unul dintre cele mai mari ucigașe de pe șoselele Marii Britanii și luăm foarte în serios încercările de a ocoli reglementările privind orele de condus ale șoferilor. Vom urmări pe oricine săvârșește infracțiuni legate de programul de conducere si vom aplica în cea mai drastică măsură a legii. ”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings