Șofer român amendat pentru manipularea tahografului in Danemarca

 

 
Pe 7 ianuarie, Tungvognscenter Øst a oprit un șofer de camion român în vârstă de 49 de ani, care a trebuit să plătească o amendă de 24.000 DKK pentru manipularea unui tahograf.

În noaptea de 7 ianuarie, ofițerii au oprit un camion înmatriculat în România cu un șofer român în vârstă de 49 de ani, polițiștii au găsit un tahograf care nu funcționa corespunzator, spune comisarul de poliție Henrik Fobian, care este șeful Centrului pentru vehicule grele din centrul și vestul Zeelandei. 

Tahograful camionului a fost prevăzut cu un întrerupător, care a primit un semnal de la o cheie auto convertită care acționa ca o telecomandă. Telecomanda și comutatorul au funcționat astfel încât semnalul de la cutia de viteze și semnalul de viteză secundar de la comanda motorului să fie întrerupt. În tabloul de bord, ofițerii puteau vedea un mesaj de eroare despre un tahograf defect când a fost apăsată telecomanda.

În timpul inspecției, ofițerul a reușit să stabilească faptul că tahograful a fost manipulat și că ar putea fi scos din funcțiune cu o cheie de mașină reconstruită care servea drept telecomandă.

Întrucât ofițerul urmărea camionul de ceva timp, datele înregistrate nu se potriveau cu timpul de conducere. Șoferul putea scoate tahograful din funcțiune cu telecomanda de fiecare dată când îi lipsea timpul de conducere.

Este incredibil de periculos să ai șoferi la volan în vehicule grele cărora nu li s-au odihnit și nu au pauze și, prin urmare, pot fi neatenți în timp ce conduc sau pot chiar să adoarmă la volan.

Șoferul și compania au primit o amendă de 72.000 DKK, din care șoferul a trebuit să plătească o treime din sumă.

Amenda a fost plătită, dar pentru a intra in legalitate tahograful trebuie avizat din nou de un service autorizat, care probabil il va costa pe sofer alte 15.000-20.000 de coroane înainte ca acesta să fie lăsat să continue.

 

 

 

Sursa foto: astbilmagasinet.dk

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings