Spaniolii de la Gestamp se extind și aleg piața din România

Grupul a achiziționat o fabrică în zona limitrofă a orașului Pitești, principalul centru al industriei de automobile din țară

Noua unitate industrială va permite companiei să furnizeze serviciile sale către clienții la nivel global ai Grupului prezenți în România, companiile Renault-Nissan și Ford.

Gestamp, compania spaniolă cu activitate internațională, specializată în designul, dezvoltarea și fabricarea de componente pentru industria de automobile, și-a anunțat extinderea pe piața din România, prin achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al companiei românești deținătoare a unei fabrici al cărei client principal este Grupul Renault-Nissan, prin intermediul filialei sale, Dacia.

Compania este amplasată în zona limitrofă a orașului Pitești, principalul centru al industriei de automobile din România, având peste 200 de angajați și o valoare totală de 17 milioane de euro a facturilor emise în anul 2016. Gestamp a efectuat achiziția prin filiala sa turcească, Beyçelik Gestamp.

Fabrica românească furnizează în prezent componente ștanțate de dimensiuni mici și medii, precum și ansamble. Gestamp are drept scop creșterea cifrei de afaceri a unității, prin fabricarea de componente cu valoare adăugată. Această achiziție va permite Gestamp să fie alături de clienții săi globali, Grupul Renault-Nissan și Ford, care își desfășoară activitatea în România de mai mulți ani.

Prin achiziția fabricii din România, Gestamp adaugă o nouă țară perimetrului său de producție. Compania își desfășoară acum activitatea în 21 de țări, iar 8 din 10 vehicule produse în fiecare an în întreaga lume sunt fabricate pe piețe în care Gestamp are fabrici de producție.

Într-un clasament la nivel global, România este cea de-a 27-a țară producătoare de vehicule, producând pe an 387.000 de vehicule marca Dacia și Ford, ambii producători având fabrici în România.
În acest sens, Președintele și CEO-ul Gestamp, Francisco J. Riberas, a declarat: „România este o țară cu prezent și viitor foarte promițătoare în sectorul auto și avem deosebita plăcere de a le putea oferi clienților noștri cu sediul în această țară abilitățile cu care sunt deja familiarizați în alte părți ale lumii”.
Această achiziție ajută la consolidarea relațiilor strategice cu clienții Gestamp la nivel global, Renault și Ford, cu care grupul are în comun numeroase proiecte în diferite regiuni ale globului.
Gestamp este principalul furnizor de componente ștanțate pentru Grupul Renault și al doilea furnizor al Grupului Renault-Nissan. Noua fabrică permite companiei Gestamp să-și extindă prezența în apropierea fabricilor grupului francez. Aceasta va permite, de asemenea, Companiei să furnizeze serviciile sale către Ford, cu care Gestamp desfășoară activități pe diferite continente.


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings