Tarifele RCA plafonate pe urmatoarele 6 luni

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002 – doresc să mulțumească membrilor fiecărei asociații, dar și transportatorilor neafiliați, care au participat la protestele naționale din data de 15 septembrie 2016, prin care s-a obținut din partea ASF stabilirea unui tarif țintă de aproximativ 7.500 lei/an pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasa bonus-malus B0, modul de calcul și cooptarea în grupurile de lucru pentru realizarea calculelor.

rca

Rezultatul este cu atât mai mare, având în vedere că este pentru prima oară după 17 ani când Guvernul cu avizul Consiliului Concurenței aprobă înghețarea tarifelor RCA în conformitate cu art. 4, alin. 3, din Legea 21/1996 a Concurenței.

Solidaritatea celor 4 asociații în fața autorităților ne-a demonstrat că putem obține condiții pentru aplicarea corectă a legilor din România.

Avem convingerea că în următoarele zile vom obține un tarif corect la asigurarea RCA pentru transportatorii rutieri, bazat pe frecvența și dauna medie, ținând cont și de daunele întâmplate și neavizate precum și de trendul acestora, conform datelor statistice publicate la nivel de piață, cheltuielile administrative, de achiziție, taxe etc., de maxim 25% și de aplicarea efectivă a sistemului bonus/malus, principiu care să fie respectat și după aceste 6 luni în care tariful este plafonat, și nu în ultimul rând o valoare mai mică de pragul de 7.500 lei/an.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings