TEST – Diferite marci de camioane ruleaza in pluton (Video)

Este posibilă conectarea digitală a diferitelor mărci de camioane pentru a rula in pluton. Acest lucru a devenit evident prin proiectul European Ensemble, care a susținut cu succes o demonstrație săptămâna trecută.

Proiectul Ensemble este condus de TNO și a început în 2018. DAF, Daimler, Iveco, MAN, Renault, Scania și Volvo au participat la un test, in Barcelona, ce a arătat că aceste camioane multi-brand pot rula in pluton. Acest tip de conducere oferă mai multă siguranță rutieră și un flux de trafic mai bun, precum și economii de combustibil de până la 10%, deși acest lucru nu a fost încă dovedit. Potrivit partenerilor din Ensemble, plutonul multi-brand este gata să fie standardizat.

Testare pluton multimarca

În centrul demonstrației de succes se află protocolul de comunicare V2V (Vehicle to Vehicle) dezvoltat special, care susține comportamentul și răspunsul corect al fiecărui camion din pluton pentru fiecare situație de utilizare a traficului. „Această tehnologie este un pas important către conducerea automată complet conectată. Sprijină îmbunătățirea siguranței rutiere, economiile de combustibil și îmbunătățirea eficienței logistice ”, spune Marika Hoedemaeker, coordonatorul proiectului Ensemble.

Toate părțile interesate sunt implicate prin ETPC (European Truck Platooning Challenge), organizat de ERTICO și Universitatea Gustave Eiffel. Au fost definite două niveluri operaționale pentru a ghida proiectarea diferitelor funcționalități și strategii de pluton, reflectând întreaga diversitate a camioanelor și îndeplinind cerințele actuale și viitoare ale autorităților rutiere.  

În cadrul evenimentului demonstrativ public Ensemble, care a avut loc la Hotelul Fira Congress Barcelona, ​​participanții au putut experimenta în timp real o demonstrație de pluton pe autostrăzile spaniole, precum și un program interesant de prezentări cu privire la implementările tehnice și posibilități suplimentare de standardizare a plutonului.

Proiectul Ensemble nu este încă finalizat. În martie anul viitor, rezultatele finale ale proiectului vor fi prezentate la un eveniment din Belgia.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings