The Iron Knight de la Volvo Trucks este cel mai rapid autocamion din lume

The Iron Knight de la Volvo Trucks este cel mai rapid autocamion din lume – la doua categorii. A doborat recordul de viteza la pornirea de pe loc la categoriile 500 si 1.000 de metri. Autocamionul este construit special pentru a dobori recorduri, din toate punctele de vedere, cu exceptia motorului si a transmisiei I-Shift Dual Clutch fabricate in serie.

The Iron Knight de la Volvo Trucks, condus de Boije Ovebrink, a stabilit acum recordurile mondiale oficiale de viteza pe distantele de 500 si 1.000 de metri. Pe parcursul lucrarilor la autocamion, o echipa de experti de la Volvo Trucks a descoperit moduri inovatoare de a imbina tehnologia cu designul.
„Se demonstreaza astfel ca transmisia noastra I-Shift Dual Clutch are un potential enorm si ca nu va va dezamagi in situatii extreme. Faptul ca autocamionul care doboara recordul mondial utilizeaza exact aceeasi cutie de viteze care se gaseste pe autocamioanele FH fabricate in serie ne face sa fim extrem de mandri”, declara Claes Nilsson, Presedinte si CEO Volvo Trucks.

Cu o viteza medie de 169 km/h si un timp de 21,29 de secunde, The Iron Knight a doborat recordul international de viteza la 1.000 de metri pentru pornirea de pe loc. A doborat totodata recordul corespunzator pentru distanta de 500 de metri, cu 131,29 km/h si 13,71 secunde. Recordul a fost doborat pe un traseu de testare inchis din nordul Suediei. La data publicarii recordul este evaluat  de catre  FIA, Federatia Internationala de Automobilism.

„Specialistii din mai multe departamente Volvo Trucks au colaborat indeaproape pentru a dezvolta un autocamion care sa ofere o performanta unica. In afara lantului cinematic de la Volvo Trucks, care este insasi esenta camionului The Iron Knight, am construit manual autocamionul de la zero. Faptul ca am reusit sa stabilim mai mult de un record este absolut uimitor”, a spus Olof Johansson, tehnician la Volvo Trucks.

La volanul autocamionului The Iron Knight se afla Boije Ovebrink, cu o experienta de peste 30 de ani atat la cursele de autoturisme, cat si de autocamioane. El a doborat anterior cinci recorduri de viteza si a fost campion european in 1994 la cursele de autocamioane.
„The Iron Knight construit de Volvo Trucks poate fi rezumat intr-un singur cuvant: perfectiune. Este foarte frumos si devine un generator inegalabil de forta atunci cand pedala de acceleratie este la podea.

Este cel de-al treilea autocamion care doboara recorduri pe care il conduc si nu pot concepe un succesor mai bun pentru Wild Viking si Mean Green”, explica Boije Ovebrink.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings