Trei camioane Mercedes Benz Actros conectate au mers de la Stuttgart la Rotterdam

Trei camioane Mercedes Benz Actros conectate, au mers de la Stuttgart la Rotterdam pentru a participa la evenimentul „European Truck Platooning Challenge”, ce se desfasoara incepand cu data de 6 aprilie in Olanada, la initiativa Ministerul Mediului si Infrastructurii din aceasta tara.

La nivel global, Daimler are peste 365.000 vehicule conectate si este singurul producator, pana in acest moment, care are aprobare de a folosi camioanele autonome pe drumurile publice in toata lumea.

Sistemul Highway Pilot Connect, prin care camioanele sunt conectate, pe langa faptul ca ajuta la reducerea emisiilor si a carburantului mai are si un rol foarte important in siguranta traficului. Testele celor de la Daimler in ceea ce priveste franarea, au demonstrat ca viteza de reactie a unui sofer de camion este de 1.4 secunde, in schimb Highway Pilot Connect reactioneaza in 0.1 secunde, fapt ce reduce considerabil riscul unui accident.

Obiectivul acestei competitii este de a obține permisiunea din partea guvernelor statelor membre UE, de a efectua pe scară largă, (testare pan – europeană) a plutoanelor de camioane pe sosele. Aceste combinații de camioane prezinta mai multe avantaje, de la consumul scazut de carburant, la siguranta si fluidizarea traficului, pana la emisiile de CO2.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings