LIVE -Trenul Unirii – București și Iași în 24 ianuarie, de Ziua Unirii

Trenul Unirii va face legătura între București și Iași în 24 ianuarie, de Ziua Unirii

Duminică, 24 ianuarie, angajații feroviari, alături de toți românii, sărbătoresc 157 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român.

Pentru a marca evenimentul, CFR Călători va numi simbolic, pentru o zi, garnitura IR 1663, Trenul Unirii. Acesta va pleca din București Gara de Nord către Iași la ora 12:00 şi va fi remorcat de o locomotivă Tricoloră.
Trenul Unirii va avea următoarele opriri: Ploieşti Sud (12:42), Mizil (13:19), Buzău (13:56), Râmnicu Sărat (14:30), Focşani (15:09), Tecuci (15:52), Bârlad (16:53), Crasna (17:21), Vaslui (17:36), Buhăieşti (17:56), Bârnova (18:21), Nicolina (18.36), Iaşi (18:46).

Locomotiva Tricoloră va tracta Trenul Unirii până la Iaşi și va remorca la întoarcere Trenul Prietenia, care vine din Republica Moldova, şi care va pleca în aceeași zi din Iaşi spre Bucureşti la ora 22:38.

Ceferiștii vor purta cu mândrie simbolul naţional, iar la casele de bilete din marile Gări, călătorii vor primi câte un ‘post-c ard’ cu șnur tricolor, simbol al unirii românilor.

Vă invităm, duminică, să dăm mână cu mână și să intrăm în Hora Unirii, in mai multe GARI. Evenimentul din Gara București Nord va fi transmis pe canalul Youtube al Ministerului Transporturilor https://youtu.be/3Kivg8d0lTk, putând fi vizualizat pe pagina web a MT – www.mt.gov.ro – şi pagina de Facebook – https://www.facebook.com/MinisterulTransporturilor, iar mat foto/video din locatiile feroviare vor fi postate pe pagina FB a evenimentului https://www.facebook.com/events/1670126136599930/
“Este o realitate faptul că dezvoltarea domeniului feroviar este una dintre mizele viitorului. Și asta nu numai pentru că trenul reprezintă una dintre opţiunile cele mai prietenoase cu mediul înconjurator, ci și pentru că trenul este mai mult decât un mijloc de transport. Călătoria cu trenul uneşte destine, oameni şi locuri. Doresc tuturor românilor cât mai multe călătorii frumoase cu trenul și, de Ziua Unirii, vă urez: La mulţi ani!”, Iosif Szentes Director General al CFR Călători.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings