TSG-euroShell – noile valori ale accizelor si taxelor de drum din Europa

TSG-euroShell a facut un rezumat al tuturor modificarilor ce urmeaza a fi implementate la nivel European.

 

      1. Majorarea valorii de acciză rambursabilă din Belgia.

Începând cu luna august, valoarea accizei rambursabile din Belgia a fost majorată. Astfel, din 3 august 2016 valoarea rambursabilă este 0.1443766 euro/litru carburant față de valoarea înregistrată la începutul lunii iulie, de 0.1180917 euro/litru.

 

  1. Majorarea valorii de acciză rambursabilă din Ungaria.

De la 1 octombrie 2016 valoarea accizei rambursabile din Ungaria este majorată de la 7 huf/ litru la 17 huf/ litru carburant.
Vă reamintim că aditional recuperării TVA-ului, ca si client euroShell puteți solicita returnarea unei părți din accizele plătite pentru motorină din urmatoarele tări: Belgia, Ungaria, Slovenia, Franta, Spania si Italia.
Valorile actualizate ale accizei pentru fiecare țară in parte le puteți găsi pe site-ul nostru.

  1. Taxa de drum din Elveţia va fi majorată începand cu 1 ianuarie 2017

Consiliul Federal Elveţian a stabilit si publicat noile tarife pentru plata taxelor de drum ce vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, începand cu 2017 nu va mai fi aplicată reducerea implementata in 2012 pentru vehiculele cu clasa de poluare Euro 6. Reducerea a fost aplicată temporar pentru a incuraja achizitia de vehicule noi.
Vehiculele cu norma de poluare Euro  3 erau încadrate separat la nivelul mediu de taxare, însa din 2017 va fi incadrată la cea mai mare categorie de taxare, in categoria medie intrând acum vehiculele cu norme de poluare Euro 4 si Euro 5.

Majorările importante fac referire la vehiculele cu norma de poluare Euro 4-5, respectiv Euro 6, unde cresc tarifele/km cu 11%, respectiv 18%.

 

Noile tarife le puteti vizualiza AICI.

  1. Taxa de drum din Austria va fi majorata de la 1 ianuarie 2017

Din 1.1.2010 sistemul de taxare din Austria pentru vehiculele de peste 3,5 tone depinde de numărul de osii și de clasa de emisii EURO.

Începând cu 01.01.2017 sistemul de taxare din Austria va cuprinde în plus şi poluarea fonică. Noile tarife ce includ poluarea atmosferică şi fonică vor fi diferentiate şi în funcţie de ora la care se circulă pe teritoriul Austriei (zi/noapte). Tariful crescut de noapte se aplică între orele 22.00 si 05.00. Toate detaliile despre sistemul de taxare le puteti vizualiza pe site-ul nostru.

Ratele de taxare ce vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2017, le puteţi vizualiza AICI iar detaliile privind modul de taxare AICI.
 

  1. Viatoll Polonia- introduce porţiuni noi de taxare de la 1 octombrie 2016

De la 1 octombrie reţaua de drumuri taxabile din Polonia a fost majorată cu 150 de kilometri (82 de km de autostradă si 68 km de drumuri express). Harta noului sistem de drumuri taxabile Viatoll o puteţi vizualiza AiCI.
Plata taxei de drum din Polonia se face prin intermediul dispozitivelor ViaToll puse la dispozitie de noi. Ele vor fi ataşate cardurilor dvs. iar contravaloarea aferentă taxelor de drum se va achita pe factura Shell.

  1. Germania işi propune introducerea de portiuni noi de taxare din 2018

În august 2016 guvernul german a propus un proiect de lege pentru extinderea taxelor de drum pentru camioane pe toate drumurile federale, de la 1 iulie 2018. Guvernul german își propune astfel să îmbunătățească finanțarea autostrăzilor și drumurilor express și garantează o infrastructură modernă, sigură și eficientă a traficului în Germania.
Ministerul Federal German al Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) a contactat Toll Collect pentru a începe pregătirile tehnice în acest sens. Odată cu extinderea planificată, sistemul de taxare german va creste cu aproximativ 40.000 de kilometri. În prezent sunt supuşi taxării un total de 15.000 de kilometri de autostradă și drumuri express.

  1. Dars Slovenia are un nou punct de lucru cu clienţii, în imediata vecinătate a autostrăzii A1, la Lopata

Noul punct de lucru Dars este usor accesibil, aflându-se în zona de odihnă Lopata (lângă Celje), în direcția Maribor. De asemenea, noul punct Dars este accesibil şi din direcția Ljubljana (peste joncțiunea Celje Zahod).

Programul de lucru cu clienţii este de luni- vineri de la 06.30 la 21.00 si sâmbăta de la 08.00 la 13.00.
Harta si detaliile punctului Dars le găsiţi AICI.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings