Un milion de date într-un singur raport

Soluțiile telematice livrează milioane de date despre activitatea unei flote, care pot fi accesate în orice moment de către dispeceri. Ce fel de rapoarte se primesc, cine le interpretează și în ce fel influențează luarea deciziilor într-o companie din transporturi sau logistică? La aceste întrebări am încercat să răspundem cu ajutorul WebEye România, unul dintre liderii telematicii.

Ce informații livrează soluțiile telematice WebEye și cum se interpretează acestea?

Sistemele WebEye generează o multitudine de rapoarte, cum ar fi: rapoarte individuale, privind activitatea fiecărei mașini, rapoarte despre toată flota, rapoarte de exploatare a mașinilor, rapoarte despre consumul de combustibil, rapoarte privind orele de activitate, rapoarte despre trasee și așa mai departe. Cum spun americanii, “Sky is the limit”, pentru că pot fi generate și rapoarte customizate, pentru a răspunde unor nevoi concrete ale clienților.

Să le luăm pe rând.

Foaia de parcurs:

Foaia de parcurs furnizează informații despre: traseul efectuat de autovehicul; date din CanBus cum ar fi nivelul de combustibil, odometru, consumul din injecție; numărul de kilometri parcurși și consumul din injectoare pe fiecare țară tranzitată în perioada selectată de client; informații despre alți consumatori, de exemplu siroco sau orice alt motor auxiliar (compresor, agregat de frig, pompă etc.)

Raportul privind combustibilul: 

Raportul privind combustibilul oferă informații despre motorina arsă în injectoare, alimentările efectuate, informații despre nivelul de combustibil și se poate afla chiar dacă șoferul a făcut o alimentare parțială sau un plin.

Raportul Stil de condus (Driving Style) creat de WebEye:

Raportul Stil de condus (Driving Style) creat de WebEye oferă cele mai multe informații legate de modul de exploatare a vehiculelor. În funcție de configurare, pot fi livrate date atât despre fiecare mașină în parte, cât și despre șofer  dacă există o modalitate de identificare precum card tahograf, cheie Dallas etc.

Soluția oferă informații detaliate despre poziția pedalei de accelerație, poziția pedalei de frână, utilizarea retarderului vs. frână, utilizarea tempomatului, elemente complexe care ajută la o evaluare corectă a stilului de condus, iar unde se constată probleme, se poate interveni pentru corectarea acestuia.

„Trăim într-o lume în care accesul la tehnologie este tot mai ușor, zi de zi. Suntem răsfățați, aș spune, de accesul nelimitat la Internet, de accesul la cele mai inteligente telefoane. Am gândit aceste rapoarte în linie cu evoluția tehnologiei și iată că un manager din transporturi poate verifica, pe telefonul mobil, statusul activității flotei sale în orice moment și oriunde s-ar afla în lume. Tehnologia este o resursă nelimitată și mă aștept la soluții telematice uimitoare în continuare”, a spus Levente Gall, directorul general al WebEye pentru Europa Centrală și de Est.

Clienții WebEye au acces la aceste rapoarte în orice moment, ele fiind disponibile în conturile lor, însă există și rapoarte personalizate, care se trimit periodic pe mail.

Prin urmare, echipa de dispeceri are toate instrumentele necesare pentru a lucra cât mai rapid și mai eficient cu șoferii și colaboratorii.

În ceea ce privește interpretarea datelor furnizate de telematică, există rapoarte care sunt livrate departamentului Financiar, cum ar fi cel privind orele de lucru, sau raportul Stil de condus, care este analizat de managerul de transport. Toate informațiile sunt livrate într-un format ușor de urmărit și interpretat.

Pentru clienții WebEye România, cele mai solicitate rapoarte sunt cele privind orele de lucru, foaia de parcurs și raportul privind distanțele parcurse în weekend, evidența traseelor și Stilul de condus.

WebEye România a raportat în aprilie 2018 un număr de 13.000 de soluții active și o cifră de afaceri de 3,7 milioane de euro la finalul anului 2017,  în timp ce grupul avea 60.000 de soluții active și afaceri de 27,9 milioane de euro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings