UNTRR – Clarificări privind controalele interdicției de a efectua repausul săptămânal normal în cabină

Comisia Europeană a transmis o scrisoare cu clarificări în ceea ce privește aplicarea interdicției de a efectua repausul săptămânal normal în cabina autovehiculului în Uniunea Europeană, click aici pentru a consulta scrisoarea tradusă în limba română. Pentru scrisoarea în limba engleză, click aici.

În această scrisoare, se confirmă că „autoritățile naționale de control nu pot solicita șoferilor să prezinte documente care să dovedească faptul că repausul lor săptămânal normal care precedă inspecția rutieră nu a fost efectuat în vehicul”. De asemenea, se precizează clar că operatorii care au fost afectați de practici de control necorespunzătoare „să le conteste la autoritățile naționale competente pentru rambursarea amenzilor aplicate”.

UNTRR și IRU colaborează cu comunitatea autorităților de control (CORTE și ECR), cu scopul de a începe o reflecție comună asupra problemei punerii în aplicare a acestei interdicții în mod armonizat în UE.

Reamintim că UNTRR a semnalat în numeroase rânduri Comisiei Europene, IRU și autorităților relevante, practicile abuzive de control ale unor State Membre (Franța și Belgia) care au introdus interdicția de a efectua repausul săptămânal normal în cabina autovehiculului (detalii aici). Urmare acestor intervenții, Comisia Europeană a răspuns UNTRR anul trecut informând că va solicita autorităților franceze clarificări cu privire la practicile lor de control în care impun restricția de a efectua perioada de repaus săptămânal normală în cabina autovehiculului – detalii aici.

SURSA: UNTRR.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings