Uzina Renault Trucks a produs deja 1.000 de camioane electrice

Punct de cotitură decisiv în transformarea transportului urban la uzina Renault Trucks din Blainville produce în serie camioane medii 100% electrice din 2020. Dovadă a succesului acestei oferte de mobilitate fără carbon, fabrica a produs deja 1.000 de camioane electrice de 16, 19 și 26 de tone care sunt utilizate în toată Europa.

În funcțiune din 1956, uzina Renault Trucks din Blainville-sur-Orne (Normandia) este specializată în producția de vehicule medii și cabine pentru camioane. Pionier în Europa, a fost dimensionat pentru a găzdui fabricarea de camioane electrice de la 16 la 26 de tone din martie 2020. Pentru a asigura producția de camioane electrice cu baterie, în cadrul sitului industrial din Normandia au fost realizate diverse amenajări, inclusiv o suprafață de 1.800 mp. cladire dedicata in intregime montajului final.

Încă din martie 2020, data începerii producției în serie a modelelor electrice Renault Trucks, cererea de mobilitate electrică a crescut. Datorită flexibilității excelente de producție cu adaptarea continuă a masinilor industriale, capacitatea de producție a camioanelor electrice a continuat să crească pentru a satisface cererea în creștere. Fabrica este pregătită să îndeplinească volumul de creștere așteptat, deoarece tot mai mulți clienți aleg să implementeze transport fără CO2.

Astăzi, jumătate din camioanele electrice vândute în Europa sunt produse în uzina Renault Trucks din Blainville-sur-Orne.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings