Viitorul mobilității este verde: FlixBus lansează autocare 100% electrice în colaborare cu Greenpeace

Viitorul transportului pe distanțe lungi este electric. FlixBus, cel mai mare furnizor de mobilitate pe distanțe lungi din Europa continuă să investească în mobilitate electrică. Începând cu 25 octombrie, un autocar electric va circula în Germania pe traseul dintre Frankfurt și Mannheim. Acesta folosește energie verde în proporție de 100% furnizată de Greenpeace Energy. În Aprilie, FlixBus a devenit prima companie din lume care a testat autocare electrice pe distanțe lungi pe ruta Paris-Amiens, în Franța.

“Ne dorim să ajutăm la conturarea viitorului mobilității. Deși în prezent autocarele electrice sunt mult mai scumpe, suntem convinși că reprezintă o investiție pe termen lung, atât pentru companie și clienți, cât și pentru mediu”, a declarat André Schwämmlein, fondator și CEO al FlixBus . “Ca furnizor de servicii de mobilitate, transmitem un semnal că acesta este un moment de cotitură.”

Autocar 100% electric în colaborare cu Greenpeace

Autocarul electric care va circula pe ruta Frankfurt și Mannheim va reduce cu până la 82 de tone emisiile de dioxid de carbon comparativ cu un model tradițional, doar în primul an, potrivit unui studiu realizat de atmosfair. Astfel, acest mijloc de transport este unul dintre cele mai sustenabile și mai ecologice opțiuni de călători pe distanțe lungi.
“Scopul nostru este să convingem cât mai multe persoane să aleagă transportul public, bicicleta sau serviciile de car-sharing. Nu este suficient să înlocuim autoturismele personale cu unele electrice sau hibrid. Pentru ca vehiculele să fie prietenoase cu mediul, acestea trebuie să funcționeze cu energie verde. Însă, nu avem nevoie doar de o schimbare a tehnologiei, ci și de un nou mod de a înțelege mobilitatea”, a atras atenția Sönke Tangermann, membru în boardul Greenpeace Energy.

Viitorul mobilității pe distanțe lungi: FlixBus continuă să inoveze

FlixBus este una dintre companiile care pune la dispoziția pasagerilor unul dintre cele mai sustenabile mijloace de transport. Persoanele care optează pentru autocarele FlixBus reduc emisiile de carbon cu până la 80% față de o călătorie cu mașina personală.

FlixBus continuă parteneriatul cu organizația de mediul atmosfair, care furnizează platforma pentru contribuțiile de compensare a emisiilor de carbon prin intermediul achiziționării unui biletet de autocar. Fiecărui pasager i se oferă opțiunea de a-și compensa impactul climatic al călătoriei în momentul rezervării. Contribuția pentru mediu este de aproximativ 1 – 3% din prețul inițial al biletului și este investită într-un proiect certificat de protecție a mediului înconjurător.
“Există două tendințe tot mai puternice în transport: oamenii călătoresc tot mai mult, dar în același timp încep să înțeleagă mai bine consecințele pe care le au autoturismele asupra mediului înconjurător. Se observă o tendință de a trece de la mașinile personale la mijloace de transport în comun. Dorința noastră este să oferim alternative pentru călătorii verzi și sustenabile pentru cât mai mulți călători din Europa, dar și din Statele Unite ale Americii.

Suntem convinși că este posibil ca toată lumea să călătorească într-un mod accesibil și prietenos cu mediul”, a mai declarat André Schwämmlein.
Pentru a îndeplini misiunea companiei de a oferi mobilitate verde și inteligentă, FlixMobility, a pus la dispoziția pasagerilor și prima floată de trenuri verzi din lume prin intermediul FlixTrain. Momentan, serviciul este disponibil doar în Germania pe rutele Hamburg – Köln și Berlin Stuttgart.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings