Violeta Bulc avertizează Austria asupra tranzitului limitat in pasul Brenner

În cadrul unei conferințe care a avut loc la 16 aprilie 2018 la Viena, Comisarul pentru Transport al Comisiei Europene a vorbit și despre limitarea tranzitului vehiculelor industriale pe axa Brenner.

Nu este o poziție oficială luată de Comisia Europeană, cu privire la problema Brenner, dar este a doua declarație a comisarului pentru transport, Violeta Bulc, care avertizează Austria privind tranzitul vehiculelor utilitare de-a lungul axei Brennero. A făcut acest lucru pe data de 16 aprilie 2018 la Viena, în timpul unei conferințe numită Transport Research Areana.

Comisarul a menționat că Uniunea Europeană poate accepta o cotă pentru tranzitul vehiculelor industrial numai „în circumstanțe foarte specifice”, care trebuie să fie justificată de țara care le propune. În același timp, Bulc a declarat că „înțelege” motivațiile ecologice ale prevederii. Cu această ocazie, comisarul a evitat în continuare să declare în mod explicit ce măsuri se vor lua de către Uniunea Europeană, luând în considerare faptul că până acum calendarul zilelor cu limitare a intrat în vigoare de la sfârșitul lunii trecute.

Comisarul european a răspuns guvernatorului Tyrolului Günther Platter, conform căruia, de ani de zile, Austria a încercat să negocieze fără succes o serie de măsuri privind traficul intens cu țările învecinate. Platter a adăugat că nu există nicio alternativă la trecerea de mărfuri de la rutier la calea ferată și a declarat că timpul pentru declarațiile de intenție s-a încheiat, iar acum sunt necesare doar măsuri concrete pentru a limita eficient tranzitul vehiculelor grele.
În paralel cu această conferință, ministrul austriac al transporturilor , Norbert Hofer, sa întâlnit cu comisarul Bulc, care a legiferat măsura tiroleză. Problema va fi în centrul următoarei reuniuni a miniștrilor de transport italieni, austrieci și germani în contextul Tranzitorului Brenner, care va avea loc la Bolzano la 12 iunie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings