Volta Trucks dezvăluie Volta Zero – primul vehicul comercial complet electric construit special pentru distribuția mărfurilor în interiorul orașului

Volta Trucks, producătorul de vehicule electrice, a dezvăluit noul Volta Zero – primul său vehicul comercial din lume de 16 tone complet electric special conceput pentru distribuția de colete și mărfuri în interiorul orașului. 

Volta Zero va începe să efectueze teste cu unele dintre cele mai mari companii de livrare de colete și logistică din Europa în prima jumatate a anului urmator. Au fost deja preluate comenzi de la companiile care doresc să achizitioneze primele vehicule cu specificația clientului, urmand să fie livrate la începutul anului 2022.

Scoaterea motorului tradițional cu ardere internă a permis proiectanților și inginerilor Volta Zero să regândească complet modul în care a fost întotdeauna proiectat un camion. Șoferul unui Volta Zero are o viziune directă largă de 220 de grade în jurul vehiculului. Această vedere panoramică a împrejurimilor printr-o cabină în stil seră este concepută pentru a oferi un standard Direct Vision de cinci stele, pentru vizibilitate optimă și reducerea punctelor oarbe. De asemenea, vizibilitatea soferului este îmbunătățită prin utilizarea camerelor retrovizoare care înlocuiesc oglinzile tradiționale, o cameră de 360 ​​de grade care arată șoferului împrejurimile complete și sisteme de avertizare care detectează obiecte de pe părțile laterale ale vehiculul.

Șoferul unui Volta Zero stă mult mai jos decât într-un camion convențional, cu linia ochilor la aproximativ 1,8 metri. Aceasta reflectă înălțimea pietonilor și a altor utilizatori ai drumurilor din apropiere pentru o comunicare vizuală ușoară între șofer și ceilalți din jur.

Cu Volta Zero, Volta Trucks schimbă experiența și spațiul de lucru pentru șoferi, oferindu-le un mediu mai asemănător cu o mașină premium decât percepția de astăzi a unui vehicul comercial tradițional. Pentru a ajuta la intrare și ieșire, îndepărtarea combustiei interne înseamnă că șoferul stă într-o poziție centrală de conducere cu un scaun pivotant. Acesta are acces ușor prin ușile glisante care se deschid rapid pe ambele părți ale cabinei pentru a intra sau ieși din ambele părți ale vehiculului pe străzile aglomerate sau înguste.

Volta Zero va fi primul vehicul rutier care utilizează un material natural din surse durabile și rășină biodegradabilă în construcția panourilor exterioare ale caroseriei. Țesătura de in de înaltă tehnologie a fost dezvoltată de furnizorul Volta, lider mondial, Bcomp din Elveția, în colaborare cu Agenția Spațială Europeană și este utilizată în prezent în 16 dintre cele mai competitive serii de curse cu motor din lume.

Țesutul Flax este întărit cu tehnologia patentată de rețea powerRibs ™ de la Bcomp. Rezultatul este un strat de fibre extrem de natural, extrem de ușor, de înaltă performanță, care este aproape CO 2 neutru pe parcursul ciclului său de viață. De asemenea, se potrivește cu rigiditatea și greutatea fibrelor de carbon, dar folosește cu 75% mai puțin CO2 pentru a produce. Covoarele Flax sunt combinate cu o rășină biodegradabilă de către producătorul de compozite de talie mondială, Bamd din Marea Britanie, pentru a produce panourile caroseriei pentru Volta Zero. Rășina complet bio, derivată din uleiul de semințe de rapiță, creează un strat natural de culoare maro și se adaugă un colorant negru natural pigmentat pentru a-și completa aspectul tehnic mai întunecat.

Volta Zero va utiliza acumulatori de 160 – 200 kWh putere, iar Volta Trucks a ales baterii cu litiu și fosfat de fier în loc de un mangan de nichel-cobalt utilizat în majoritatea autoturismelor. Bateria litiu-fosfat de fier va fi extrem de modulară, permițând Volta Trucks să adapteze vehiculul la cerințele specifice ale operatorului.

Volta Zero oferă o încărcătură utilă de 8.600 kg, cu un volum total de 37,7 m 3 și este proiectat pentru a transporta 16 euro paleți.

Volta Zero are o lungime de 9.460 mm, o înălțime de 3.470 mm și o lățime de 2.550 mm, cu un ampatament de 4.800 mm. Greutatea vehiculului este de 16.000 kg și vehiculul este limitat la o viteză maximă de 90 km.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings