Volvo Trucks a deschis oficial sistemul de comenzi pentru gama sa de camioane electrice grele

Volvo Trucks a deschis acum oficial sistemul de comenzi pentru gama sa de camioane electrice grele, Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX. Producția de serie va începe în toamnă și va crește treptat. Camioanele electrice vor fi produse pentru început în uzina neutră de CO2 Tuve din Göteborg.  

„Acesta este o piatră de hotar pentru Volvo Trucks. Există mult interes din partea clienților pentru a plasa comenzi pentru aceste camioane fantastice. Până acum le-am oferit în principal clienților și partenerilor să semneze scrisori de intenție de a cumpăra, dar acum începem să semnăm comenzi ferme, ceea ce reprezintă un pas major înainte pentru electrificare”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks. 

În 2021, Volvo Trucks a preluat comenzi, inclusiv scrisori de intenție de cumpărare, pentru peste 1.100 de camioane electrice în peste 20 de țări. 

Versiunile electrice ale camioanelor Volvo pentru sarcini medii Volvo FE, Volvo FL și Volvo VNR sunt deja în producție de serie. Cele mai mari piețe pentru camioanele electrice Volvo din Europa sunt în prezent Norvegia, Suedia și Germania. Volvo Trucks este lider de piață în Europa pentru camioanele electrice grele, cu o cotă de piață de 42% în 2021 și deține, de asemenea, o poziție de lider în America de Nord. 

„Devine în mod clar un avantaj competitiv pentru a putea oferi soluții de transport silențioase, cu emisii zero”, a declarat Roger Alm. 

Cu un total de șase modele de camioane electrice în producție începând cu acest an, Volvo Trucks are cea mai completă gamă electrică din industria de camioane la nivel mondial, acoperind totul, de la distribuția în oraș și manipularea deșeurilor, până la transporturi în construcții urbane și transport regional. Obiectivul companiei este ca jumătate din vânzările totale de camioane să fie electrice până în 2030.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings